Čapljinski portal - Rujan 2016

Dan općine Čapljina, ujedno i blagdan svetog Franje Asiškog, zaštitnika grada, četvrti je listopad. I ove godine u našem gradu tim povodom bit će upriličen niz kulturnih, zabavnih, edukativnih i sportskih manifestacija.

Iako se još čekaju obilne kiše koje početkom rujna najavljuju smjenu poljoprivrednih kultura, na veletržnici u Tasovčićima pokraj Čapljine ponuda voća i povrća poprima jesenske boje.

Sutra nakon skoro tri mjeseca odmora naši školarci ponovno sjedaju u školske klupe. Podjela rasporeda za učenike Srednje škole Čapljina biti će u 8:30  za Gimnazijalce, dok će u 9:30 sati raspored dobiti učenici Strukovne škole. 

Dražvno izborno povjerenstvo Hrvatske objavilo je i broj glasova koji su dobili kandidati za zastupnike u Hrvatskom saboru u 11. izbornoj jedinici, koja obuhvaća hrvatske državljane izvan Hrvatske.

Pilot-projekt dostave paketa „Brze pošte“ putem bespilotne letjelice demonstrirala je Hrvatska pošta Mostar u sklopu SPARK Multirotor Challenge - utrke dronova. U projektu koji HP Mostar razvija u suradnji sa Spark poslovnim parkom Ivan Sušac, član Uprave ID za marketing i razvoj Hrvatske pošte Mostar, pokrenuo je na natjecanju dronova koje je održano u Mostaru letjelicu putem tableta.

Mladi okupljeni u organizaciji "Čuvari svetišta" otkrili su tvornicu lažnog meda. Mladi iz Međugorja okupljeni u organizaciji "Čuvari svetišta", otkrili su tvornicu lažnog meda, kojom se S.B iz Cazina kako kažu, varao kupce.

Da nekima ništa nije sveto, pa tako ni prostor gdje se okupljaju djeca i mladi, pokazuje vandalski čin iz Gabele, koji se dogodio protekle noći.

Dubrovački dnevnik dobio je informaciju kako su na graničnim prijelazima u dolini Neretve državljani BiH jučer u popodnevnim satima ostali šokirani nakon što im je policija oduzela osobne iskaznice.  Ni sami nisu znali da su im u postupku provjere prebivališta nedavno poništene.

Proteklog petka u Čapljini, točnije u naseljz Vrgorac, na magistralnoj cesti Čapljina-Trebižat, instalirano je prometno, konveksno, ogledalo.

Profesionalna protupožarna postrojba Čapljina zaprimila je u nedjelju dojavu od policije da se starija, teško bolesna osoba (Z.T., 1937. godište ) srušila u vlastitom stanu na drugom katu te da je potrebno hitno ući u stan kako bi se ovoj osobi pružila hitna medicinska pomoć.

- Email: capljinski.portal@gmail.com

- Mob: +387 63 808 889

- Uvjeti korištenja

- Marketing

O nama

                

Policija 

036 805 106 ; 122

Vatrogasno društvo

036 805 087; 123

Dom zdravlja 

036 808 155; 124

Općina  

036 805 052

036 805 983; Fax