Čapljinski portal - Rujan 2016

U organizaciji Jedinice za lokalni ekonomski razvoj- LER jučer je upriličen radni ručak čapljinskih gospodarstvenika i visokih dužnosnika HDZ BiH.

Sibirska aronija hit je među poljoprivrednicima u dolini Neretve. Ne, nije šala. U naselju Krvavac nedaleko od Metkovića udomaćila se ova egzotična biljka kao da je tu stotinama godina rasla. Na plantaži obitelji Jelčić raste i donosi dobar rod. Nije zahtjevna za uzgoj, a ima tržište, dakle, i sigurnu prodaju. Crne bobice, najsličnije ribizlu ili borovnici, za kojima vlada pomama u čitavom svijetu zbog njihovih ljekovitih svojstava, pažljivo se beru i pripremaju za preradu.

U organizaciji boćarskog kluba Dračevo, Udruge Hercegovac i Mjesne zajednice Dračevo danas je održan prvi Međunarodni boćarski turnir u Dračevu. Turnir se održao u spomen na poginule hrvatske branitelje sela Dračeva gdje je sudjelovalo dvanaest ekipa iz BiH i RH.

Elektroprivreda Hrvatske zajednice Herceg Bosne putem Čapljinskog portala obavještava korisnike kako će u ponedjeljak  19.  rujna, doći do prekida u isporuci električne energije na području općine Čapljine.

U prijateljskom susretu odigranom ovog vikenda u Čapljini snage su odmjerili seniori Rukometne akademije Čapljina i Širokog gdje su domaći slavili s uvjerljivih 50 : 37. Kao uvertira u seniorsku utakmicu, susreli su se cicibani i mlađi kadeti te su naši polaznici upisali po jednu pobjedu i poraz. Također su naši kadeti ovog vikenda nastupili u Metkoviću protiv vršnjaka iz Rukometnog kluba Metković 1863 te su upisali pobjedu. 

Teška prometna nesreća u kojoj su smrtno stradale dvije osobe dogodila se jutros u 9:20 sati na magistralnoj cesti M-6 Ljubuški-Čapljina, potvrdio je za Fenu dežurni tužitelj Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) Kemal Maksumić.

Od pokretanja škole nogometa u Višićima prošlo je tek par godina, no već prve generacije mališana pod palicom trenera Josipa Ilije Kalfića pokazale su da će nogomet u Višićima sigurno imati svijetlu budućnost.

Izvoz iz BiH u svijet za prvih šest mjeseci ove godine iznosio je 4,51 milijardu KM i rastao je za 2,9 posto u odnosu na isto razdoblje lani. Ali, rastao je i uvoz. I to za 0,75 posto, što i ne bi bio strašan postotak da nije uvezeno proizvoda u vrijednosti od 7,71 milijardu KM, piše Večernji list BiH.

Na zahtjev JP Autoceste Federacije BiH d.o.o. Mostar, Federalna vlada danas je donijela 19 rješenja o uvođenju u posjed nekretnina prije isplate naknade za nekretnine potpuno izvlaštene rješenjem Službe geodetskih i imovinsko­pravnih poslova Općine Čapljina.

U čapljinskom naselju Čeljevo u petak u poslijepodnevnim satima došlo je do teške prometne nesreće.

- Email: capljinski.portal@gmail.com

- Mob: +387 63 808 889

- Uvjeti korištenja

- Marketing

O nama

                

Policija 

036 805 106 ; 122

Vatrogasno društvo

036 805 087; 123

Dom zdravlja 

036 808 155; 124

Općina  

036 805 052

036 805 983; Fax