Čapljinski portal - Kolovoz 2016

Književna večer posvećena Vladimiru Pavloviću bit će upriličena u nedjelju, 21. kolovoza 2016. godine u Trebižatu na Domu kulture s početkom u 20 sati.

Crveni križ Federacije Bosne i Hercegovine donirao je Crvenom križu općine Čapljina higijenska sredstva za kolektivne centre. 

Od početka ovogodišnje protupožarne sezone, koja je započela još u lipnju 2016. godine, samo u ovom mjesecu Profesionalna vatrogasna postrojba Čapljina imala je 127 požarnih intervencija koje su izazvane redom ljudskom nepažnjom, nemarom, nesavjesnim odnosom prema ljudima i imovini i na koncu namjernim podmetanjem požara s planiranom i ciljanom namjerom'', ističu iz Profesionalne vatrogasne postrojbe Čapljina.

U sklopu obilježavanja Dana općine Neum, kada se održava niz kulturnih i sportskih manifestacija, održati će se i promotivna aktivnost – promocija javne EE rasvjete u Neumu.

Nakon incidenta na kupalištu rijeke Krupe u Dračevu kada su huligani uništili stablo breze, agonija se nastavlja na kupalištu Krupe u Višićima. 

Mladi čapljinski sportaši koji su sudjelovali na finalnom natjecanju Sportskih igara mladih u Sarajevu, ponovno i uspješno su predstavili naš grad i pokazali svoj talent na ovom natjecanju koje se po šesti put održava u našoj zemlji. 

Od prve ovogodišnje berbe smilja na području Hercegovine prošlo je više od mjesec dana. Kakvo je trenutno stanje i što hercegovačke smiljare očekuje u narednom razdoblju, donosi ABCportal.

Za naklonost birača izvan Hrvatske borit će se zastupnici i liste 14 političkih opcija i neovisnih listi. Čak 136 kandidata juriša na tri saborska mandata, koliko ih se bira u XI. izbornoj jedinici. Do sada je dijaspora, neovisno o tome je li bilo 6, 12 ili 3 zastupnika, uvijek izabirala zastupnike s liste HDZ-a u Hrvatski sabor. HDZ-ovu listu predvodit će aktualni saborski zastupnik i predsjednik Glavnog vijeća HNS-a Božo Ljubić, Željko Raguž i Vjekoslav Jeleč. U posljednji trenutak general Željko Glasnović odustao je da ponovno bude četvrti na HDZ-ovoj listi pa se našao kao nositelj na neovisnoj listi.

Srijeda, 17 Kolovoz 2016 08:24

U vozačkim dozvolama navesti krvnu grupu

Crveni križ Federacije BiH podržava inicijativu zastupnice u državnom parlamentu Nermine Kapetanović koja je, u okviru rasprave o izmjenama Zakona o osnovama sigurnosti prometa na cestama u BiH, predložila da bude usvojena odredba prema kojoj bi u vozačkim dozvolama obvezno bila navedena krvna grupa vozača, prenosi Pogled.ba

''Odbijamo vratiti zid u prvobitno stanje, tj. prebojati grafit!'', poručili su iz Udruge mladih sela Dračevo ''Hercegovac'' kod Čapljine Cestama Federacije BiH, koje su tražile uklanjanje grafita na magistralnoj cesti M17 u ovom mjestu, u blizini graničnog prijelaza Gabela Polje.

- Email: capljinski.portal@gmail.com

- Mob: +387 63 808 889

- Uvjeti korištenja

- Marketing

O nama

                

Policija 

036 805 106 ; 122

Vatrogasno društvo

036 805 087; 123

Dom zdravlja 

036 808 155; 124

Općina  

036 805 052

036 805 983; Fax