Čapljinski portal - Srpanj 2016

Iako je za popravak željezničke pruge na relaciji Sarajevo - Čapljina - državna granica između BiH i RH plaćeno gotovo stotinu milijuna maraka, i to kreditnim sredstvima dobivenim od Europske banke za obnovu i razvoj i Europske investicijske banke, još nije obavljeno preuzimanje građevinskog objekta na izvođačev zahtjev jer su okončani i tehnički pregledani svi ugovoreni radovi od Željeznica FBiH.

Posljednjih dan u Hrvatski odbojkaški klub ''Čapljina'' stižu priznanje za priznanjem. Nakon što je Ilijana Dugandžić, jedna od najuspješnijih reprezentativki Hrvatske, postala izbornicom ženske juniorske reprezentacije BiH, na adresu HOK ''Čapljina'' došao je poziv za Ivanu Bule da brani boje bh. reprezentacije.

Prva utakmica večeri odigrala se između ekipa Bobanovo naselje - Opličići. Ekipa Bobanovog naselja sa visokih 9:1 pobijedila je protivnike. 

Subota, 30 Srpanj 2016 13:11

Hercegovac na čelu HRT-a

Nadzorni odbor (NO) HRT-a dostavio je u srijedu Trgovačkom sudu u Zagrebu prijedlog da se Mario Raguž, predstavnik radnika u NO-u postavi za privremenog upravitelja HRT-a. Raguž bi po tom prijedlogu na čelo HRT-a trebao doći nakon što sadašnjem vršitelju dužnosti glavnog ravnatelja Siniši Kovačiću početkom rujna istekne šestomjesečni mandat na koji ga je Hrvatski sabor imenovao u ožujku.

I ove godine  HKUD „Drijeva“ Gabela zajedno sa Mjesnom zajednicom Gabela, već devetu godinu za redom, organizira svoju tradicionalnu ljetnu manifestaciju „Jel' Gabela gdje je prije bila“, u čast i slavu patronu župe, Sv. Stjepana Prvomučenika.

Mladi guslar Ivan Vidić iz čapljinskog prigradskog naselja Dretelja odlučio se pjesmom uz gusle ovjekovječiti pomamu za smiljem u mediteranskom dijelu Hercegovine. Pjesmom “Smilje i Hercegovac” uspješno se predstavio i na folklornim manifestacijama u Bosni i Hercegovini te Republici Hrvatskoj.

Koncertom S.A.R.S.-a zatvorena je druga večer West Herzegowina Festa, koji se od četvrtka održava u Širokom Brijegu. Službeni program druge večeri festivala počeo je nastupima bendova Svemir (Zagreb / Hrvatska), Getrou (Mostar / BiH) i Pink Punk (Split / Hrvatska)nakon čeka su prikazivani filmovi u konkurenciji. Inače, na festival koji se od 28. do 30. srpnja održava uz rijeku Lišticu na Širokom Brijegu pruža priliku mladim glazbenicima, autorima kratkih filmova i piscima kratkih priča da pokažu javnosti i stručnom žiriju svoj rad.

U HNŽ-u je u posljednja 24 sata bilo aktivno 12 požara i to većinom u Mostaru i Čapljini, priopćeno je iz Županijskog Operativnog centra Civilne zaštite.

Isplata mirovina za mjesec srpanj počet će u petak 5. kolovoza 2016., odlučeno je na sjednici Upravnog odbora Federalnog zavoda MIO. Mirovine ostvarene temeljem Zakona o mirovinskom i invalidskom osiguranju bit će obračunate i isplaćene prema koeficijentu 1,816, što znači da iznosi najniže, zajamčene i najviše mirovine ostaju nepromijenjeni. Sukladno tome, najniža mirovina iznosi 326,17 KM, zajamčena 434,90 KM, dok najviša mirovina iznosi 2.174, 48 KM.

Salko Jazvin najbolji igrač i strijelac HNK ''Čapljina'' protekle sezone produžio je ugovor. 

Stranica 1 od 16

- Email: capljinski.portal@gmail.com

- Mob: +387 63 808 889

- Uvjeti korištenja

- Marketing

O nama

                

Policija 

036 805 106 ; 122

Vatrogasno društvo

036 805 087; 123

Dom zdravlja 

036 808 155; 124

Općina  

036 805 052

036 805 983; Fax