Čapljinski portal - Lipanj 2016

Ispod sjedišta Citroena pripadnici PU Čapljina i Sektora kriminalističke policije MUP-a HNŽ-a pronašli su marihuanu, a vozač je uhićen.

Povodom obilježavanja 24. obljetnice Lipanjskih zora hrvatske hercegovine u Počitelju se održao tradicionalni Međunarodni šahovski turnir pod pokroviteljstvom načelnika općine Čapljina dr. Smiljana Vidića.

Jučer je u Stocu svečano obilježen Dan oslobađanja Stoca. Prije točno 24 godine postrojbe Hrvatskog vijeća obrane, u akciji „Lipanjske zore“ oslobodile su područje općine Stolac. Program obilježavanja započeo je u 9 sati u župnoj crkvi Sv. Ilije Proroka, svečanom svetom misom za sve poginule hrvatske branitelje. Misu je predvodio stolački župnik don Rajko Marković.

Trinaesta smotra izvornog folklora hrvatskog naroda HNŽ-a ''Lijera diple nadigrala'' okupila je ove godine u Čapljini sedam HKUD-ova iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske. 

Rukometna akademija Čapljina nastupila je na najvećem turniru u mini rukometu u Šibeniku gdje su nastupile čak 42 ekipe iz cijele Hrvatske i BiH. 

Povodom obilježavanja dana sjećanja na 'Lipanjske zore'' održan je nogometni turnir na stadionu Bjelave u Čapljini. Turnir je održan 11. i 12. lipnja, a sastale su se ekipe ŽNK ''Sloga'' iz Ljubuškog, ŽNK ''Posavina'' iz Domaljevca, ŽNK ''Široki Brijeg'' iz Širokog Brijega i ŽNK ''Čapljina'' iz Čapljine.

Na sportskom centru u Čapljini održao se peti po redu ''Streetball Čapljina'' - turnir u uličnoj košarci na kojemu je nastupilo 16 ekipa iz BiH, Hrvatske i Srbije.

U  sklopu 24. obljetnice Lipanjskih zora hrvatske hercegovine i patrona župe sv. Ante u subotu je u Višićima održana  smotra folklora.

Zajedno u ratu, zajedno u miru. To je već stara dobra i toliko puta korištena poruka kojom braniteljska populacija ide u realizaciju određenih razvojnih projekata ili raznih humanitarnih akcija u cilju pomoći socijalno ugroženima ili oboljelima, piše Večernji list.

Vrijeme branja smilja u Hercegovini primaklo se toliko blizu da su mnogi vlasnici plantaža već angažirali čuvare koji se izmjenjuju tijekom dana i noći čuvajući nasade od lopova.

- Email: capljinski.portal@gmail.com

- Mob: +387 63 808 889

- Uvjeti korištenja

- Marketing

O nama

                

Policija 

036 805 106 ; 122

Vatrogasno društvo

036 805 087; 123

Dom zdravlja 

036 808 155; 124

Općina  

036 805 052

036 805 983; Fax