Čapljinski portal - Lipanj 2016

Prva žetva smilja je počela, a cijena još nije određena. Otkupljivači žele kupiti smilje po što manjoj cijeni, a proizvođači ga žele prodati po što većoj. U ovom razdoblju je najveći problem nedostatak radne snage te se razmišlja i o strojnom košenju smilja.

Ministarstvo prosvjete, znanosti, kulture i športa HNŽ objavilo je javni poziv za sufinanciranje projekata iz područja kulture.

I ove godine bit će održan tradicionalni malonogometni turnir ''Dretelj 2016.''

Općinsko vijeće Čapljine na zadnjoj je sjednici usvojilo prijedlog izmjena i dopuna proračuna općine Čapljina za tekuću godinu, odnosno rebalans proračuna. Prema usvojenim izmjenama i dopunama, proračun čapljinske općine trebao bi iznositi rekordnih 14,652.709 KM u poraću!

Nakon višemjesečnih radova na rekonstrukciji nogostupa na čapljinskim ulicama, na red je došao i parking pokraj Gradske sportske dvorane. Završio je treći dan radova. Koliko je ovaj dio grada vapio za rekonstrukcijom najbolje znaju građani koji se automobilima zapute ka sportskoj dvorani, terenima ili ugostiteljskim objektima.

Iz Srednje škole Čapljina stiže obavijest kako je ova obrazovna ustanova započela s upisom učenika u prve razrede. Četverogodišnji program obrazovanja čapljinska srednja škola nudi u gimnaziji te strukovnim zanimanjima: poljoprivredni tehničar, računalni tehničar u strojarstvu i ekonomist.

Na graničnom prijelazu Doljani, zbog pada sustava u Hrvatskoj, trenutno ne mogu prometovati vozila iz Bosne i Hercegovine.

Reprezentacija Hrvatske ima veliku podršku na Europskom prvenstvu u Francuskoj. Na EURO su stigli navijači "Vatrenih" iz Hrvatske, ali i ostalih krajeva svijeta. Stotine navijača u Francusku je došlo iz Bosne i Hercegovine, a grupa iz Ljubuškog je u potpunosti skrenula pažnju na sebe. Naime, na stadionu Park prinčeva tijekom meča na jednoj od tribina postavljena je zastava Hrvatske uz natpis "Ljubuški". Ništa ne bi bilo posebno zanimljivo, da na zastavi nije ispisano i "Prodajem drva 063 350 700".

Predpioniri Hrvatskog nogometnog kluba ''Čapljina'' otputovali su jutros u Budvu, doznaje Čapljinski portal.

Čapljinski portal objavljuje statistiku rođenih, umrlih i vječanih u našoj opčini za svaki mjesec. U svibnju je zabilježeno 14 rođenih, 14 vjenčanih parova te 26 umrlih.

- Email: capljinski.portal@gmail.com

- Mob: +387 63 808 889

- Uvjeti korištenja

- Marketing

O nama

                

Policija 

036 805 106 ; 122

Vatrogasno društvo

036 805 087; 123

Dom zdravlja 

036 808 155; 124

Općina  

036 805 052

036 805 983; Fax