Čapljinski portal - Travanj 2016

Tužitelj Posebnog odjela za ratne zločine Tužiteljstva BiH podigao je optužnicu protiv Edina Sakoča, zvanog "Edo", rođenog 7. ožujka 1959. godine u Stocu, državljanina BiH, za kazneno djelo ratnog zločina protiv civilnog stanovništva.

Za incidente u utakmici polufinala košarkaške lige Herceg Bosne, kažnjeni su i svi akteri susreta. Široki je kažnjen i zbog organizacije, jer nije bilo osiguranja u dvorani, pa će u blagajnu Košarkaškog saveza HB uplatiti 450 konvertibilnih maraka.

U sklopu Sajma Društvo hrvatskih književnika Herceg-Bosne realiziralo je svoj trodnevni poetsko-scenski program koji je pobudio znatnu pozornost posjetitelja. Program nazvan "Živa riječ i književni opus", uz predstavljanje autorskog stvaralaštva te pozdravne i stručne riječi prof. Ivana Sivrića, predsjednika DHK HB, bio je prigoda i za više škola da pokažu stvaralaštvo svojih učenika i tradicijsku kulturu svog kraja.

Suad Balić, ministar pravosuđa, uprave i lokalne samouprave s Jasminkom Bratić, pomoćnicom za pravosuđe sastao se u Čapljini sa Zdenkom Filipović, predsjednicom Općinskog suda.

Uzgoj smilja nije nimalo lagan posao, iako se po ‘kavanskim’ pričama doima da nema zgodnije zarade, u stvarnosti je priča daleko od takvih nagađanja. Zapravo i dalje su ljudi uvjereni da se na smilju može pristojno zaraditi što je istina ali da bi stigli do te zarade treba uložiti puno vremena i rada oko uzgoja.

Javnom poduzeću Autoceste FBiH d.o.o. Mostar data je suglasnost za korištenje 32 nekretnine označene kao javno dobro i upisane u zemljišnoknjižnom ulošku 936 k.o. SP Šurmanci.

Mrlju na pobjedu košarkaša Čapljine u Širokom Brijegu (73:63), kojom su Čapljinci izborili finale doigravanja u prvenstvu Herceg Bosne, bacilo je ponašanje gostujućeg trenera Josipa Jelčića.

Nakon uzvratnih utakmica polufinala doigravanja košarkaškog prvenstva Herceg Bosne, košarkaši Čapljine plasirali su se u finale, a u susretu Posušja i Gruda igrat će se majstorica.

Sve osobe koje danas stupe u radni odnos poslodavac je dužan odmah prijaviti te im u roku od nekoliko sati dostaviti preslike prijava na obvezno osiguranje, piše Večernji list BiH. Također, od jučer na prostoru FBiH vrijedi drugačiji obračun plaća, godišnji odmor dulji je nekoliko dana, kao i druga pravila kada je riječ o bolovanju...

Nakon pilot-projekta sustavnog ažuriranja nekretnina u katastarskoj općini Čapljina, taj posao u općini se nastavlja. Riječ je o za građane vrlo zanimljivoj temi o kojoj Darko Šimović, pomoćnik načelnika općine za geodetske i imovinsko-pravne poslove, kaže:

- Email: capljinski.portal@gmail.com

- Mob: +387 63 808 889

- Uvjeti korištenja

- Marketing

O nama

                

Policija 

036 805 106 ; 122

Vatrogasno društvo

036 805 087; 123

Dom zdravlja 

036 808 155; 124

Općina  

036 805 052

036 805 983; Fax