Čapljinski portal - Travanj 2016
Utorak, 19 Travanj 2016 08:12

Srednjovjekovni sajam – Stolačka tarča

Javna ustanova Radimlja Stolac i Općina Stolac 13. i 14. svibnja organiziraju drugi srednjovjekovni sajam ''Stolačka tarča'' na starom Vidoškom gradu iznad Stoca. Ovo je prva manifestacija takvoga tipa u Bosni i Hercegovini, koja je prošle godine privukla veliki broj domaćih i stranih posjetitelja u Stolac. Studenti, lokalno stanovništvo i veliki broj gostiju iz Francuske i Mađarske imali su priliku na jedan dan vratiti se u srednji vijek i svatko pronaći nešto za sebe. 

Unatoč sporazumu potpisanom između Vlade Federacije Bosne i Hercegovine i Saveza umirovljenika Federacije BiH o kraćim rokovima isplate mirovina, umirovljenici upozoravaju kako su kašnjenja ponovno aktualna. Naime, iako je spomenutim sporazumom potpisanim u rujnu prošle godine bilo definirano da mirovine za kolovoz trebaju biti isplaćene do 15. rujna, za rujan do 10. listopada i za listopad do 5. studenoga kao i za svaki sljedeći mjesec do petog u mjesecu, jedan dio umirovljenika na području Federacije BiH mirovine je dobio tek jučer.

Ponedjeljak, 18 Travanj 2016 18:21

Matija Dedić svira Arsena u Čapljini 19. travnja

Matija Dedić, hrvatski jazz pijanist i skladatelj, sin istaknutih hrvatskih glazbenika pjevačice Gabi Novak i kantautora Arsena Dedića, počastit će Čapljinke i Čapljince koncertom koji će održati u spomen na nedavno preminulog oca Arsena Dedića.

Skupina mladih i neafirmiranih igrača u Bjelavama ljetos združenih u novu momčad koja je trebala pokušati izboriti ostanak u jednoj nezgodnoj, zbog transformacije natjecanja prijelaznoj sezoni Prve lige FBiH, pokazala se kao puni pogodak.

Ponedjeljak, 18 Travanj 2016 10:36

Sanirana šteta na balon dvorani u Klepcima

Balon-dvorana u naselju Klepci u čapljinskoj općini, koja je nastradala je u olujnom nevremenu, u potpunosti je sanirana.

Predsjednik Republike Srpske (RS) Milorad Dodik i član Predsjedništva BiH i predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović ocijenili su danas u Trebinju da je Sporazum o međusobnoj suradnji "Elektroprivrede RS-a" i "Elektroprivrede HZHB" Mostar samo početak za dalju obostranu saradnju u oblasti energetike.

Veliki broj Čapljinki i Čapljinaca iskoristio je sunčanu nedjelju na otvorenom. Visoka temperatura i sunčan dan izmamili su naše sugrađane iz stanova i kuća na otvoreno.

Rukometaši Čapljine nastavili su ovoga vikenda niz pobjeda u sklopu rukometnog prvenstva Prve lige Federacije Bosne i Hercegovine.

Po podacima Euro-Mediteranskog seizmološkog zavoda, jutros u 4 i 53 sati, zabilježen je potres magnitude 3.4 stupnja po Richteru.

U Čapljini je održana je javna tribina udruge ''Naš Hajduk'' na kojoj su sudjelovali članovi i simpatizeri HNK ''Hajduk' Split, a u ime udruge na javnoj info-tribini u Čapljini sudjelovali su član Upravnog odbora Romano Kolendić te članovi Josip Tadinac i Tomislav Bjeliš. 

- Email: capljinski.portal@gmail.com

- Mob: +387 63 808 889

- Uvjeti korištenja

- Marketing

O nama

                

Policija 

036 805 106 ; 122

Vatrogasno društvo

036 805 087; 123

Dom zdravlja 

036 808 155; 124

Općina  

036 805 052

036 805 983; Fax