Čapljinski portal - Travanj 2016

Prije samo dvije ili tri godine nikome nije padalo na pamet proglasiti smilje komparativnom prednošću Hercegovine, naprotiv, slovilo je kao sinonim njezina siromaštva u prošlosti. Ako projekt smilja bude i polovično uspješan, dogodit će se pravi obrat i krš će postati blagodat Hercegovine, piše Večernji list BiH.

Nogometaši Čapljine na domaćem terenu ugostili su ekipu Bratstva iz Gračanice. Domaća ekipa prvo poluvrijeme okončala je vodstvom od 1:0 golom Seida Zukića u 15 minuti.

Osnovna škola ''Vladimir Pavlović'' Čapljina bila je u petak domaćin županijskog natjecanja u krasnoslovu u kategoriji četvrtih razreda, a na natjecanju su sudjelovali učenici iz 24 škole Hercegovačko-neretvanske županije.

Samo nekoliko dana nakon Odluke Općinskog vijeća Čapljina o lokacijama, uvjetima i visini naknade za postavljanje kioska na javnu površinu u Općini Čapljina, postavljen je novi kiosk u središtu grada.

U jesenskom dijelu prvenstva nogometaši HNK ''Čapljina' ostvarili su zavidan rezultat popevši se na drugo mjesto ljestvice. Ova mlada ekipa bila je najveće iznenađenje lige, pa je tako i u proljetnom dijelu sezone do 22. kola bila neporažena. 

Od 18. do 21. travnja 2016. u Stocu su održane javne tribine „Hrvatski odgovor za Stolac“  u organizaciji OO HDZ BiH Stolac.

Iz oblasti sigurnosti prometa registrirane su četiri prometne nezgode i to na području Mostara dvije, na području Čapljine jedna i na području Konjica jedna, u kojima su dvije osobe zadobile teške tjelesne ozljede dok je jedna osoba zadobila lakše tjelesne ozljede, navodi se iz MUP-a HNŽ.

''Oslobađanjem vojarne u Čapljini, prve u BiH, spriječen je prodor zloglasne JNA i pridruženih srpsko-crnogorskih rezervista sa već zauzete Dubravske visoravni preko Čapljine do južnih dijelova Republike Hrvatske. 

Sigurno mnogi od nas u svom vrtu ili dvorištu ima čuvarkuću. Ova zanimljiva biljka često se koristi kao lijek u pučkoj medicini. Zanimljiva je počevši od svoga naziva, preko izgleda do ljekovitih svojstava.  Naziv je dobila zbog narodnog vjerovanja da čuva i štiti kuću i obitelj od požara, bolesti, udara groma, vampira, vještica i ostalih nepoželjnih pojava. Čuvarkuća je mesnata, sočna biljka, debelih, ovalnih listova složenih u rozetu. U sredini biljke razvija se cvjetna stabljika koja nosi skup, najčešće ružičastih, cvjetova. 

Vlada Hercegovačko-neretvanske županije, na prijedlog Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja, je usvojila Prijedlog Prostornog plana područja posebnih obilježja za područje od značaja za HNŽ „Parka prirode Hutovo blato“ za razdoblje od 2013. godine do 2023. godine, koji će biti upućen u daljnju skupštinsku proceduru. 

- Email: capljinski.portal@gmail.com

- Mob: +387 63 808 889

- Uvjeti korištenja

- Marketing

O nama

                

Policija 

036 805 106 ; 122

Vatrogasno društvo

036 805 087; 123

Dom zdravlja 

036 808 155; 124

Općina  

036 805 052

036 805 983; Fax