Čapljinski portal - Prosinac 2016

Iako je prije dva mjeseca, sam ministar prometa i veza u Vladi Federacije Denis Lasić, za prosinac ove godine najavio nastavak radova na izgradnji magistralnog puta Neum – Stolac, kamioni,bageri i ostala mehanizacija , motore ni ove zime nisu upalili.

Učitelji i nastavnici Osnovne škole Vladimira Pavlovića u Čapljini naučili su kroz praktičnu radionicu osnove ponašanja prilikom elementarnih nepogoda i nesreća.

Petak, 16 Prosinac 2016 14:31

Novo u gradu: Palačinka bar ''Mamma Mia''

Palačinka bar ''Mamma Mia'', o čijem se otvorenju uvelike priča, otvorit će vrata svojim gostima u nedjelju, 18. prosinca 2016. godine. 

Na drugoj sjednici u novom sazivu Općinsko vijeće Čapljina usvojilo je većinom glasova Proračun za 2017. godinu u iznosu 13.671 535 KM. Proračun je usvojen većinom od 15 glasova, sedam vijećnika je bilo protiv, a jedan suzdržan.

Da je u domaćem agraru stanje nereda, opće je znano pravilo, a novi prilog u toj priči je kasnojesenski slučaj s glavatim kupusom. U protekle dvije godine na području juga Hercegovine početkom prosinca nestajalo je domaćeg kupusa, nakon čega se posezalo za uvozom. Stizao je tako preko brda, kažu, iz Crne Gore, pa Albanije, a onda u zimu prema brdovitom Balkanu kupus su vukli tegljači iz zapadne Europe - Nizozemske pa Njemačke. Kako to izgleda ove kasne jeseni, primjerom svjedoči Radenko Mirić iz Gabele, kojeg smo zatekli na njivi zasađenoj kupusom:

Čapljinke i Čapljinci pokazali su u ovo blagdansko vrijeme još jednom svoje veliko i humanitarno srce. Naime, na Trgu hrvatske slobode u našem gradu već dva dana traje akcija prikupljanja novca za pomoć malom Kristijanu Ljubičiću.

Iako se očekivala veća posjećenost nego na ostalim događajima, SPARK Gadget Show je i službeno najposjećeniji SPARK event dosad. Prostorije novootvorenog SPARK kafića i parkinga su bile premale za sve zainteresirane posjetitelje. 

Dječaci iz Škole Nogometa "LIMAČI" (uzrast 2006. godište) i ove godine sa velikim uspjehom nastupaju na "Hej" ligi koju organizira HŠK Zrinjski. U konkurenciji 16 klubova završili su jesenji dio natjecanja  na petom mjestu sa 31 osvojenim bodom. Treba naglasiti da imaju i 2 utakmice manje i to protiv  FK Velež Mostar, koji ima 15 bodova manje, te protiv FK Mladost Gacko koja nema još ni jedan osvojeni bod. 

U Čapljini je izgrađen novi stambeni objekt koji je otvorio vrata za potencijalne kupce. Objekt se nalazi na atraktivnoj lokaciji, u naselju Vila u Čapljini (preko puta balon-dvorane).

OO Mladeži HDZ BiH Čapljina sinoć je u dvoran Općinskog vijeća Čapljna održao redovitu Izbornu skupštnu na kojoj je izabrano novo rukovodstvo ove Općinske organizacije.

- Email: capljinski.portal@gmail.com

- Mob: +387 63 808 889

- Uvjeti korištenja

- Marketing

O nama

                

Policija 

036 805 106 ; 122

Vatrogasno društvo

036 805 087; 123

Dom zdravlja 

036 808 155; 124

Općina  

036 805 052

036 805 983; Fax