Čapljinski portal - Studeni 2016

Tužiteljstvo Hercegovačko-neretvanske županije podiglo je optužnice protiv Salmira Kaplana, Demira Mahmutćehajića, Ahmeta Ljubovića i Nihada Bajramovića zbog kaznenih djela u vezi sa zbivanjima na dan lokalnih izbora u općini Stolac, javila je Federalna televizija. Podsjetimo, Kaplan je fizički napao predsjednika Općinskog izbornog povjerenstva Ivana Perića, te člana biračkog odbora Maria Raguža, koji je zamao podlegao ozlijedama, nakon čega je prevez u Sveučilišnu kliničku nolnicu u Mostaru, gdje je bio na intenzivnoj njezi. 

Petak, 11 Studeni 2016 15:36

[FOTO] Zdravo jedi, zdravo rasti

Završna radionica pilot-projekta Inicijative ”Odgojno-obrazovne ustanove-prijatelji zdrave ishrane”, provedene uz podršku UNICEF-a BiH u okviru Programa ”Zdravo jedi, zdravo rasti”, održana je u Sarajevu.

Mješovita patrola Jedinice granične policije Doljani i Postaje granične policije Metković Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Hrvatske otkrila je J.V. (1982.), državljanina Republike Hrvatske, 10.11.2016. godine u ilegalnom prelasku državne granice, priopćeno je iz Granične policije BiH.

Želite biti dio Malog Božićnog Sajma Čapljina 2016?  I ove godine želimo našem prekrasnog gradu prirediti vikend prepun božićnog duha, kreativnosti, tradicionalnih mirisa i okusa…

Ovih dana traju radovi na dijelu regionalne prometnice M-6 od Čapljine prema Trebižatu, a kako Čapljinski portal doznaje iz tvrtke ''Ceste'' d.d. Mostar, radi se na sanaciji šahtova na ovoj dionici.

U vrijeme otvaranja čapljinske veletržnice u Tasovčićima prije 20-ak godina, s nevjericom su hercegovački proizvođači tradicionalnih povrtlarskih kultura - paprike, rajčice, salate…, pogledavali na kolege iz doline Neretve, Metkovića i Opuzena koji su dolazili sa svežnjevima zelenih stabljika peršina i celera.

Ovo traje već destak godina tijekom kojih bošnjački politički vrh preko ovakvih montiranih političkih optužnica želi hrvatski narod u BiH proglasiti zločinačkim, a Republiku Hrvatsku agresorskom. Mada je povijesna istina da se bez hrvatskog naroda u BiH i bez pomoći Republike Hrvatske, Bosna i Hercegovina ne bi obranila od velikosrpskog agresora - rekao je u Dnevniku Nove TV Zlatan Mijo Jelić, umirovljenim generalom HVO-a i HV-a, jednim od prvih časnika optuženima u Bosni i Hercegovini. 

Sedamnaesti međunarodni seminar za bračne parove počeo je jučer u dvorani “Ivan Pavao II.” u Međugorju i trajat će do 12. studenoga. Ovaj tradicionalni skup okupio je 200 bračnih parova iz deset zemalja - Engleske, Belgije, Letonije, Ukrajine, Njemačke, Italije, Češke, Slovačke, Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

Iz Javnog komunalnog poduzeća Čapljina pozivaju sve korisnike vodoopskrbe sa područja Općine Čapljina na potpis Ugovora o opskrbi pitkom vodom kojim se uređuju prava i obveze povodom nastavka isporuke vode.

U sklopu projekta “Bicikliranjem kroz povijest – Revitalizacija uskotračne pruge Ćiro”, danas je u Mostaru upriličeno potpisivanje sporazuma o dodjeli 80 bicikala i 10 setova alata za subjekte koji se bave turizmom na području Čapljine, Neuma, Ravnog i Trebinja.

- Email: capljinski.portal@gmail.com

- Mob: +387 63 808 889

- Uvjeti korištenja

- Marketing

O nama

                

Policija 

036 805 106 ; 122

Vatrogasno društvo

036 805 087; 123

Dom zdravlja 

036 808 155; 124

Općina  

036 805 052

036 805 983; Fax