Čapljinski portal - Studeni 2016

Ljubitelji kulture proteklog vikenda mogli su uživati u centru za obrazovanje i kulturu ''Akademija Čapljina''. 

Crveni križ općine Čapljina u suradnji sa odjelom za transfuzijsku medicinu organizira dragovoljno darivanje krvi za učenike i profesore Srednje škole Čapljina. 

Među šest škola i Domom zdravlja u Jablanici, koji su uključeni u projekt energetske učinkovitosti u BiH iz Hercegovačko-neretvanske županije, našla se i Srednja škola u Čapljini.

U okviru šestog kola rukometne lige Herceg Bosne polaznici Rukometne akademije su savladali Izviđač iz Ljubuškog rezultatom 30:28 (13:13). Utakmica je cijelim tokom bila neizvjesna a na kraju je slavila domaća ekipa a najzapaženiji u redovima domaćina su bili Perić i Ljubić.

Liga se nastavlja već sljedeći vikend a naši rukometaši idu u goste kod ekipe Široki Brijeg.

Na Građevinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru održan je znanstveni sat u okviru kojeg je održano predavanje o temi “Valoriziracija, promoviranje i obnova suhozidne baštine u Europskoj uniji - iskustva i izazovi”.

Izgradnja nove Klinike za dječje bolesti SKB-a Mostar trebala je početi prije gotovo tri godine.I dok je menadžment bolnice pripremio svu dokumentaciju, a Skupština HNŽ-a odobrila zaduženje za ovaj projekt, sve je stalo u Saudijskom fondu koji kreditira cijelu priču. I tako već tri godine.

Do važnih bodova u borbi za ostanak u Prvoj ligi došla je Čapljina koja je na Bjelavama svladala Bosnu Semu. Gosti su poveli već u 1. minuti preko Bajre Spahića, da bi u 34. minuti za Čapljinu izjednačio Petar Raguž. Mateo Rodin u 50. minuti dovodi Čapljinu u vodstvo, a pobjedu domaćina potvrdio je Miloš Bratić pogotkom u 88. minuti. 

Na području Bosne i Hercegovine u razdoblju od 15. studenog do 15. travnja vrijedi zakonska obveza posjedovanja i korištenja zimske opreme za motorna vozila, bez obzira na vremenske uvjete.

Ovih dana započela je dugo najavljivana obnova naše područne škole u Domanovićima. Trenutačno je oko škole postavljena skela i izvode se vanjski radovi, tj. postavlja se tzv. termo-fasada koja osim obične izolazacije ima za cilj i energetsku učinkovitost. 

Subota, 12 Studeni 2016 12:24

Nidžina priča o šipku

Jesen je doba berbe brojnih plodova, a kad je o toplom jugu Hercegovine riječ, bere se i divlji šipak ili nar. Mnogi ga smatraju svojevrsnim simbolom ovoga kraja, nebrojene domove krase slike s motivom šipaka jer je umjetnicima gotovo nezaobilazan motiv.

- Email: capljinski.portal@gmail.com

- Mob: +387 63 808 889

- Uvjeti korištenja

- Marketing

O nama

                

Policija 

036 805 106 ; 122

Vatrogasno društvo

036 805 087; 123

Dom zdravlja 

036 808 155; 124

Općina  

036 805 052

036 805 983; Fax