Čapljinski portal - Studeni 2016

Nakon što je prijedlog Odluke o poništavanju rezultata izbora u listopadu Stocu odmah izbačen s dnevnog reda, na sjednici se raspravljalo o ostalim točkama a koje su u vezi sa eventualnim kaznama i pokretanju postupaka protiv članova i predsjednika biračkih odbora.

Na jučer održanoj 34. sjednici Vlada Hercegovačko-neretvanske županije provela je raspravu  o Prijedlogu Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o poljoprivrednom zemljištu Hercegovačko – neretvanske županije, te zadužila Ministarstvo  poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede da se do sljedeće sjednice, kada će se Vlada izjasniti o ovom Prijedlogu Zakona, očituje o prijedlozima i primjedbama istaknutim tijekom rasprave. Na prijedlog Ministarstva trgovine, turizma i zaštite okoliša, Vlada je usvojila Nacrt Zakona o zaštiti prirode kojim se uređuju mjerodavnosti tijela koja vrše poslove zaštite prirode.

Po riječima predsjednika Humanitarne udruge fra Mladen Hrkać Ivana Solde, donatorska večera je organizirana s ciljem upoznavanja građana Mostara, prije svega pravnih osoba, s radom i rezultatima te humanitarne udruge kako bi se što više njih priključilo njenom radu i pomoglo što većem broju ljudi koji s ovog područja odlaze na liječenje u Zagreb. 

Na veliko zadovoljstvo stanovnika takozvanog ''trećeg puta'' na Gradini u Čapljini, u srijedu je započelo asfaltiranje ulice koja prolazi ispred obiteljskih kuća.

U povodu obilježavanja 11. godišnjice formiranja Oružanih snaga BiH, u vojarni ''Božan Šimović'' Čapljina održan je Dan otvorenih vrata koji su organizirali Zapovjedništvo 4. pješadijske brigade i 4. logistički bataljon Zapovjedništva logistike.

Načelnik općine Čapljina dr. Smiljan Vidić sa suradnicima danas je u salonu općine Čapljina održao sastanak sa predstavnicima Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica (FMROI), predstavnicima Uprave za izbjeglice i prognane HNŽ-a, te predstavnicima UNHCR.

Regulatorna komisija za energiju u FBiH (FERK) na današnjoj je sjednici odobrila povećanje cijene električne energije za potrošače Elektroprivrede HZ HB i to za kategoriju kućanstvo u prosječnom iznosu od 1,45 posto, dok su za kategoriju ostala potrošnja cijene niže u prosjeku 3,04 posto.

Milenijski snijeg u veljači 2012. godine ostavio je dubokog traga na proizvodnju u plastenicima i staklenicima na čapljinskom području, a time i cijeloj BiH. Naime, procjene su bile da se u trenutku nepogode čapljinski udio kretao između sedamdeset i osamdeset posto proizvodnje u zatvorenim prostorima, u cijeloj državi.

Iz pouzdanih izvora portal Brotnjo.info doznaje kako je Evelina Zadić iz Zenice, koju je Visoko sudbeno i tužiteljsko vijeće BiH 10. studenog 2016. godine imenovalo za sutkinju u Općinskom sudu Čitluk, uputila dopis svojim poslodavcima, a koji se odnosi na naknadu za putne troškove na relaciji Zenica – Čitluk. Inače mjesto stanovanja sutkinje Zadić grad Zenica, od radnog mjesta u Čitluku, je udaljeno 202 kilometra, pa se sutkinja zanima hoće li i u kojem iznosu će joj biti isplaćena naknada na spomenutoj relaciji.

Srijeda, 23 Studeni 2016 08:45

Znanstveno-stručna radionica o smilju

Federalni Agromediteranski zavod Mostar organizira četvrtu znanstveno–stručnu radionicu na temu smilja koja će se održati 24. studenoga 2016. godine (četvrtak), u prostorijama Federalnoga agromediteranskoga zavoda Mostar, Ulica Biskupa Čule broj 10, s početkom u 11 sati, piše Bljesak.info.

- Email: capljinski.portal@gmail.com

- Mob: +387 63 808 889

- Uvjeti korištenja

- Marketing

O nama

                

Policija 

036 805 106 ; 122

Vatrogasno društvo

036 805 087; 123

Dom zdravlja 

036 808 155; 124

Općina  

036 805 052

036 805 983; Fax