Čapljinski portal - Studeni 2016
Nedjelja, 27 Studeni 2016 12:34

Zlatne medalje za Janu i Tomislava

Mostarski taekwondo klub Cro Star, kojeg vodi trenerica Klaudia Marić, nastupio je u subotu na taekwondo turniru Vukovar Open, na kojem je sudjelovalo 470 natjecatelja. Za Mostarce su nastupili i Čapljinci Tomislav Tošić i Jana Zubonja. Oboje su se odličnim nastupom izborili za zlatne medalje, i to Tomislav u kadetskoj kategoriji -57 kg, a Jana u kadetskoj kategoriji -59 kg. 

Prva je nedjelja došašća. Kršćani koji se ravnaju prema gregorijanskome kalendaru pale prvu svijeću na adventskom vijencu, ususret  Božiću. Ovo je vrijeme iščekivanja i čežnje, obraćenja i nade, razmišljanja o Božjoj ljubavi i poniznosti, poruka je prve nedjelje adventa. Kroz radosno vrijeme došašća vjernici se pripravljaju na osobni susret s Kristom kroz liturgijska slavlja, molitvu, pokoru i odricanja, a u u katoličkoj tradiciji, i odlaskom na jutarnje mise - zornice.

“Povodom skidanja s listi naših kandidata na lokalnim izborima u Stocu, izražavamo najoštriji prosvjed protiv udružene zločinačke odluke SIP-a usmjerene protiv građana Stoca. Čvrsti smo u opredjeljenju da nikada nećemo dozvoliti stavljanje Stoca na mapu banovine Hrvatske i ostalih karti Herceg Bosne.

U razmaku od samo dva tjedna uništeni su skupocjeni terenci BMW dvojice Čapljinaca. Za razliku od piromanskoga čina u Višićima, gdje je izgorjelo vozilo političara Šime Doke, ovoga puta, prekjučer, pola sata poslije ponoći, u Gabela Polju miniran je BMW X6 poduzetnika Damira Petkovića, suvlasnika benzinske crpke, koja je poznata kao najjeftinija u Hrvatskoj, na samoj granici u Doljanima, između Čapljine i Metkovića.

Petak, 25 Studeni 2016 17:41

Novi cjenovnik cigareta od 1. siječnja

U Bosni i Hercegovini od 1. siječnja cigarete će poskupjeti do 35 feninga, ovisno o proizvođaču. Tako će prosječna cijena kutije s prvim danom sljedeće godine iznositi 4,50 KM, dok bi cigarete pojedinih proizvođača mogle iznositi i do 5,5 KM po kutiji.

Upravno vijeće Hrvatskih voda snizilo je kriterije za izbor zamjenika direktora kako bi na tu funkciju mogao doći prijatelj predsjednika Sabora Bože Petrova – Mario Bukmir, piše Slobodna Dalmacija.

Petak, 25 Studeni 2016 15:11

U Gabela Polju dignut u zrak ''BMW X6''

U naselju Gabela Polje  noćas je odjeknula snažna eksplozija što je uznemirilo stanovnike ovog čapljinskog naselja.   Naime, eksplozivnom napravom dignut je u zrak automobil marke BMW X6 koji se nalazio parkiran ispred obiteljske kuće.

Petak, 25 Studeni 2016 13:51

[FOTO] Održan 16. po redu Čapljina fest

Šesnaesti po redu festival duhovne glazbe, održan je u prostorijama Kina Mogorjelo u Čapljini. 

Ekološki uzgoj i prerada smilja je najpoželjnija na tržištu. Uzgajivači smilja mogu se informirati o tome u prvom takvom priručniku koji je predstavljen u četvrtak na četvrtoj znanstveno-stručnoj radionici o smilju.

Središnje izborno povjerenstvo Bosne i Hercegovine odlučilo je sa četiri glasa (tri 'protiv') da imena kandidata na lokalnim izborima u Stocu Salmira Kaplana, Demira Mahmutćehajića, Ahmeta Ljubovića i Bože Raguža budu skinuta s izbornih listi.

- Email: capljinski.portal@gmail.com

- Mob: +387 63 808 889

- Uvjeti korištenja

- Marketing

O nama

                

Policija 

036 805 106 ; 122

Vatrogasno društvo

036 805 087; 123

Dom zdravlja 

036 808 155; 124

Općina  

036 805 052

036 805 983; Fax