Čapljinski portal - Listopad 2016

Elektroprivreda HZ HB d.d. Mostar obavještava sve svoje kupce električne energije da od 1. studenoga 2016. godine počinje primjena viših (zimskih) tarifnih stavova za obračun utroška električne energije i traje do 28. veljače 2017. godine (četiri mjeseca).

Prvi put u povijesti dogodilo se da je jedan Čapljinac upisao nastup u NBA ligi! Naime, debi u NBA ligi imao je 18-godišnji Dragan Bender, centar Phoenixa.

U vojarni „Božana Šimovića“ u Čapljini danas je povodom obilježavanja blagdana Svih svetih i Dušnog dana služena Sveta misa, polaganje vijenaca i paljenje svijeća za sve poginule hrvatske branitelje u Domovinskom ratu i poraću.

Povodom obilježavanja međunarodne manifestacije ''Dani kruha'' koja se u petak 28.10.2016. od 10:00 sati održava u Čapljini poduzeće Mlini doo, čapljinska pekarnica, otvorilo je svoja vrata za posjetitelje, ovaj put polaznike Dječjeg vrtića Čapljina.

Čapljincima je u posljednjih par mjeseci na raspolaganju tvrtka za prijevoz robe ''MI&PA Company d.o.o.'' Čapljina. Radi se o  tvrtki za prijevoz robe u domaćem transportu. 

Ericsson Nikola Tesla i HT Mostar ugovorili su proširenje 3G radijske pristupne mreže ovog operatora. Posao je vrijedan više od 11 milijuna kuna. Radovi počinju odmah, a završetak projekta je planiran u idućih 10 mjeseci. Vilim Primorac, predsjednik Uprave i direktor HT-a Mostar, tom je prigodom izjavio: „Drago mi je da nastavljamo našu dobru dugogodišnju suradnju. Naši korisnici dobit će nove mogućnosti temeljene na renomiranim Ericssonovim rješenjima i kompetencijama stručnjaka Ericssona Nikole Tesle.“

Srijeda, 26 Listopad 2016 09:16

[FOTO] Umjetnici velikoga srca

“Ne možemo činiti ništa veliko – samo male stvari s velikom ljubavi”, ova misao sv. Majke Tereze slogan je Caritasove radionice za osobe s posebnim potrebama “Betlehem” u Čapljini. Prije gotovo šest godina na samim početcima Radionice ovaj slogan odabrao je Ivan – jedan od korisnika. Instruktori Radionice “Betlehem” ostali su zatečeni njegovom, ali i sposobnostima ostalih korisnika. Bila je to novost novim karitativcima u Čapljini, ali ne i ostatku tima u Caritasu hercegovačkih biskupija koji preko dva desetljeća kroz konkretne projekte radi s osobama s posebnim potrebama. Caritas im želi pomoći zanemarujući njihove nedostatke, a ističući mogućnosti i prednosti.

Nogometaši Višića sa lakoćom su stigli do pobjede u 8. kolu Županijske lige HNŽ, pobijedivši  Međugorje sa 8:1. 

Iako su površine pod maslinama u BiH, u odnosu na okolne mediteranske zemlje, skromne, berba se u posljednjih pet-šest godina etablirala kao stalni sezonski posao. Zapravo, berba i prerada maslina “ugradile” su se u poljoprivredne kalendare od otvaranja prvih uljara za preradu.

Općinska manifestacija “Dani kruha – hvala ti zemljo za plodove tvoje” ČAPLJINA 2016. održat će se na Trgu kralja Tomislava,  dana 28. listopada 2016. godine (PETAK) s početkom u 10,00 sati.

- Email: capljinski.portal@gmail.com

- Mob: +387 63 808 889

- Uvjeti korištenja

- Marketing

O nama

                

Policija 

036 805 106 ; 122

Vatrogasno društvo

036 805 087; 123

Dom zdravlja 

036 808 155; 124

Općina  

036 805 052

036 805 983; Fax