Vidić: Bruto prihod gospodarstva Čapljine dosegao 40 milijuna KM

19 Pro 2016
9175 puta
Piše: Dušan Musa | Večernji list Piše: Dušan Musa | Večernji list

Jedan od događaja koji u čapljinskoj općini prerasta u tradiciju je Večer gospodarstvenika, koju priređuje načelnik općine Smiljan Vidić. 

Kao i prethodne godine, deveta večer gospodarstvenika nije se svela samo na protokolarni dio, bila je to i prilika da se u ležernom ozračju porazgovara i o mogućoj suradnji poduzetnica i poduzetnika iz različitih oblasti. 

U prigodnom obraćanju načelnik Vidić je naglasio: ''U posljednjih pet godina imamo rast bruto prihoda i broja zaposlenih. Naravno, lijepo bi bilo da su i jedna i druga stavka što veće, međutim, u složenoj državi kakva je BiH imati uzlaznu krivulju ovih dviju stavki veliki je uspjeh'', rekao je Vidić te podcrtao: ''Naravno da ste vi gospodarstvenici koji djelujete na području općine Čapljina zaslužni za jedan i drugi pozitivan podatak, na čemu smo vam zahvalni. 

Mi s lokalne razine pomažemo koliko možemo. Jedan dio vas već zna da smo pri Uredu načelnika formirali jedinicu za lokalni ekonomski razvoj iza koje je već nekoliko uspjelih projekata s čapljinskim gospodarstvenicima. U budućnosti kada se još malo kadrovski ojačamo, sigurno je da će ti rezultati biti puno bolji'', kazao je čapljinski načelnik. 

''Ove godine ukupni prihod je blizu 40 milijuna KM, što je potvrda pozitivnog trenda iz prethodnih godina, a nadam se da će bruto prihod nastaviti rasti. 

Okosnica čapljinskog gospodarstva je poljoprivreda, za koju znamo da je niskoakumulativna, ali i u toj oblasti imamo nekoliko značajnih investicija u prvom redu kada je u pitanju ljekovito i aromativno bilje'', rekao je Vidić te najavio skori početak gradnje za Čapljinu važne poddionice na koridoru Vc Zvirovići - Počitelj.

Čapljina će jedina uz Sarajevo imati dva izlaza i dva ulaza s autoceste, a na oba kraka bit će gospodarske zone. 

- Email: capljinski.portal@gmail.com

- Mob: +387 63 808 889

- Uvjeti korištenja

- Marketing

O nama

                

Policija 

036 805 106 ; 122

Vatrogasno društvo

036 805 087; 123

Dom zdravlja 

036 808 155; 124

Općina  

036 805 052

036 805 983; Fax