Neum: HDZ BiH nije podržao Vinka Sentića, ali jeste Demokratska fronta

29 Stu 2016
6670 puta
Piše: Pogled.ba Piše: Pogled.ba Foto: Bljesak.info

Na danas održanoj konstituirajućoj sjednici Općinskog vijeća Neum, dogodilo se nešto potpuno neočekivano. Nemoguća misija a zapravo prava slika Neuma i aktualnog vodstva. Zbog unutarstranačkog neslaganja i malverzacija prouzročenih kriminalnim radnjama i zataškavanjima istih, načelnik općine Neum i predsjednik HDZ-a BiH Neum, Živko Matuško, unatoč postojanju većine, Općinsko vijeće Neum sklopio je uz potporu Demokratske fronte. 

Postavlja se pitanje je li se u Neumu posljednjih dana dobro trgovalo, ili dobro utržilo. 

Kako Pogled.ba doznaje od izvora iz Neuma, u Neumu su se pojavile dvije „struje“ unutar HDZ-a BiH, zbog neslaganja i prikrivanja nekih „časnih“ radnji, dio vijećnika HDZ-a BiH, svjestan posljedica, ipak formira Općinsko vijeće sa članovima Demokratske fronte.

Na redakcijski email Čapljinskog portala stigao je dopis vezan za uspostavu vlasti u općini Neum, koji potpisuju nezadovoljni članovi stožerne stranke. Dopis prenosimo u cijelosti.

''Da su privatni interesi na prvom mjestu, a tek onda stranački, nacionalni, ideološki, zemljopisni, i da ne nabrajamo više, dokaza to stožerna stranaka danas u Neumu. 

Rezultati izbora kazaše imamo većinu, možemo kulturno i demokratski gospodariti gradom i općinom, donositi strateške odluke važne za žitelje jedinog nam grada na moru, našeg hrvatskog Neuma, a to je i odlika naše stožerne stranke.

Nažalost, Vinko Sentić istinski i dokazani domoljub, rodoljub, Hrvatina po nacionalnosti, pristade da ga podrži „fronta“, i to ne bilo koja „fronta“ nego ona Demokratska, Željka Komšića. 

Da, da, dobro ste pročitali, Demokratska fronta Željka Komšića podržala je jutros u Neumu člana HDZ-a BiH Vinka Sentića za predsjednika Općinskog vijeća, a dio kolega, upućen u zamišljene mutne radnje i malverzacije prouzročene organiziranim i udruženim kriminalnim radnjama, uskratiše mu to zadovoljstvo. 

Naravno, po kratkom postupku, na pravdi i istini, te iste kolege bit će izbačeni iz stranke, ko' biva ne poštivaju stranačke odluke. 

Stranačko vodstvo, na sastanku koji se održavao sinoć do kasno u noć, nije ni izbliza bio jedinstveno, čak su na njemu nazočili predstavnici koji nisu trebali nazočiti, te lažnom slikom davali potporu izabranom kandidatu Vinku Sentiću. 

Postavlja se pitanje je li stranka tu radi njih, ili oni radi stranke, ili vrijedi ona parola „Stranaka to sam ja“....

Bilo kako bilo, Neum uplovi u četverogodišnje harmonizirano razdoblje, u kome će se pitati i glavni biti Demokratska fronta i Vinko Sentić, bar što se tiče zakonodavne vlasti, točnije vijeća, a drugu, ovu izvršnu, (manje važnu) imat će i dalje, iako tjesno dr. Živko Matuško, načelnik i predsjednik OO HDZ-a BiH. 

Nadamo se da će zakonodavstvo donositi dobre zakone i da će izvršitelji uredno izvršavati, naravno, i do sada su to dobro i uredno činili, pa bujrum ekipa...

Članovima Neumskog HDZ-a poručuju kako trebaju doći i po iskaznice Demokratske fronte Željka Komšića, sada su zajedno jači, i mogu više, doći će brzo i do odgovora kad imaju izbor, „Vinko Sentić“, stoji u pismu koje je potpisano ''Nezadovoljni članovi stožerne stranke''.

- Email: capljinski.portal@gmail.com

- Mob: +387 63 808 889

- Uvjeti korištenja

- Marketing

O nama

                

Policija 

036 805 106 ; 122

Vatrogasno društvo

036 805 087; 123

Dom zdravlja 

036 808 155; 124

Općina  

036 805 052

036 805 983; Fax