Ivana Marić: ‘U braku je sve lako dok cvjetaju ruže’

26 Ruj 2016
6010 puta
Piše: story.hr Piše: story.hr Foto: Vjekoslav Šunjić

Posljednjih godinu dana poslovni život 33-godišnje pjevačice Ivane Marić iznimno je uspješan. Nastupala je u prošloj sezoni ‘Tvoje lice zvuči poznato’, Celebrity Masterchefu’, a nedavno je izdala pjesmu ‘Divota od života’ koja je brzo postala hit. Ivana nam je pričala o glazbi, privatnim i profesionalnim željama, suprugu Vjekoslavu i sedmogodišnjoj kćerkici Viti Mariji

Story: Nedavno ste izdali pjesmu ‘Divota od života’ koja je brzo osvojila radijski eter. Riječ je o funky pjesmi, stilu koji nije baš uobičajen na našoj estradi. Tko su autori i kako komentirate to što je brzo postala hit?

Svaki izvođač sanja o tome da ima pjesme koje s njim pjevaju tisuće ljudi, pa tako i ja. Vrlo sam svestrana i prilagodljiva tako da mi odgovara više različitih stilova, i jako volim slušati sve žanrove glazbe. Ni dan danas ne znam odgovoriti da li mi je draža melankolična i nježna Sade ili vatrena, energična Tina Turner. Ja sam od svega pomalo. No na svojim nastupima sam primijetila kako najviše volim izvoditi plesne, funky pjesme koje i publika obožava. Uvjerena sam da je moj novi singl ‘Divota od života’ upravo takav, bezvremenska pjesma dobrog raspoloženja koja vas tjera na ples. Do suradnje je došlo spontano, kroz niz novih poznanstava upoznala sam i autora Vladu Sivća, pa je pjesma nastala u glazbenoj radionici Funky Destination. Odlično surađujemo, a tekst je napisala Andrea Ćubrić. Sve se poklopilo.

Story: Pripremate li novi album, i hoće li cijeli biti u funky ritmu? S kime ćete surađivati na pjesmama?

Sad sam u fazi završavanja sljedeće pjesme i odgovara mi taj tempo, korak po korak, tako da mi se još predalekim čini razmišljanje o završavanju albuma. Vjerujem da će to biti tema za neki od sljedećih intervjua. Nastavila sam suradnju sa Hit Recordsom na koju sam ponosna, i veselim se svakom novom izdanju.

Story: Rekli ste mi da ste imali uzbudljivo ljeto. Gdje ste sve nastupali?

Izdvojila bih nastup u sklopu ‘Ljeta na Zrinjevcu’ gdje sam imala priliku uživo predstaviti svoj novi koncept, program domaćih i stranih hitova koji sam sa svojim bendom napravila u jednoj intimnoj akustičnoj verziji.

Story: Često glazbenici kažu kako opstanak na našoj estradi zbog puno koncerata i putovanja nije lak. Kako vi stojite s time?

Što vi mislite o tome?Znate kako se kaže? :Kad sam već dogurala do ovdje neću valjda sad odustati?!’ Sve to s vremenom postane normalno i svatko si odredi svoj tempo prema mogućnostima. Uvijek sve podređujem obiteljskom životu i gledam da radim dovoljno, ali ne pretjerano. Trudim se da i moj posao koliko god bio specifičan, ipak ostane samo posao. Živim kroz glazbu, ali granice moraju postojati. Zato sam i pokrenula vlastitu firmu u kojoj sam direktorica i zaposlenica. Sto puta mi dođe da odustanem, ali ne smijem jer mi je šefica pravi gonič robova.

Story: Dvadesetak godina živite glazbu, što ste najvažnije naučili, i na što ne biste nikad pristali?

Na sceni sam od ‘Hrvatskog idola’ 2004.godine. Od prvog dana znam na što ne bih pristala, i nikad nisam. Kompromis je jedno, a iskorištavanje pod svaku cijenu drugo. Ono što sam naučila je i ono što oduvijek znam – strpljen spašen. Naše vizije, ideje i želje su jedno, no život je potpuno drugačiji od onog što mi planiramo. Zato daj sve od sebe i ne očekuj ništa zauzvrat, ni od života ni od drugih. Ovozemaljska mjerila i vrednovanja su mi postala nebitna, tako da u svemu tražim samo svoje osobno zadovoljstvo i mir.

Story: Pišete li svoje pjesme?

Pišem pomalo no još uvijek ne nalazim dovoljno vremena da se posvetim pravom pisanju. Ima toga u meni, vjerujem da će izaći kada bude najbolje vrijeme za to.

Story: Koja vam je najveća profesionalna želja?

Doživjeti starost u kojoj ću se moći okrenuti iza sebe i ponosno reći: ‘To sam ja napravila’!

Story: Prije ljeta završio je Celebrity MasterChef u kojem ste sudjelovali. Po čemu najviše pamtite show i koliko se nakon njega poboljšalo vaše kulinarsko umijeće?

Celebrity MasterChef pamtit ću po dobroj zabavi i novim poznanstvima. Imala sam priliku družiti se s velikanima naše scene kao što su Ksenija Erker, Vlado Kalember, Leon Lučev, a za mene su to iznimno važni trenuci. Moje kulinarsko umijeće nije nikakav spektakl tako da ja to svedem na neko minimalno provedeno vrijeme u kuhinji s jako dobrim poznavanje restorana u okolici.

Story: Što si od jela i kolača najradije pripremate suprugu Vjeki i kćerkici Viti Mariji?

Moja Vita je užasno izbirljiva po pitanju hrane tako da me i to dosta ograničava u kuhanju. Da se nju pita jela bi samo perece po cijeli dan, no zato sam ja tu da se izborim za tri, četiri žlice neke juhe ili variva, komadić mesa i povrća. I tako malo po malo nakupi se tu svašta tijekom dana.  A Vjeko je pravi gurman tako da kad kuham za njega posebno s potrudim da sve bude posebno dobro. Svi jako volimo ribu tako da je više puta tjedno na meniju.

Story: Kakva je Vita djevojčica? Veseli li je škola, ipak sad ide u prvi razred?

Vita je, kako i ime kaže, jako živa. Brza je i bistra i jedva čeka krenuti u školu, no mislim da nije još svjesna što ju čeka. S učenjem vjerujem da neće biti problema, jer je jako radoznala i sve upija kao spužva, no mirovanje i autoriteti joj teško padaju.

Story: Kako ste joj objasnili školske obveze?

Pokušala sam joj dočarati da to neće biti samo igra i zabava kao u vrtiću, uveli smo doma igru škole, a ja glumim učiteljicu.

Story: A tata Vjekoslav? Tko je od vas dvoje veći autoritet?

Ni sama nisam sigurno. Stroga sam, a opet i popustljiva, tata ima neku svoju sredinu koju uspješno održava.

Story: Budući da vam je suprug fotograf, kako se slažu dvije umjetničke duše? Stanete li mu često pred objektiv?

Znate kako kažu, na obućaru najlošije cipele. Morat ću ga malo ukoriti po tom pitanju. Nit ja njemu pjevam niti on mene fotografira. Trudimo se ostaviti posao iza vanjskih vrata i doma biti muž i žena.

Story: Deset godina ste zajedno, a šest u braku. Čime vas je Vjekoslav osvojio i čime vas i danas oduševljava?

Puno se toga dogodilo i promijenilo u ovih deset godina, teško mi se i prisjetiti što je bilo na početku. Znam samo da smo bili ludo zaljubljeni i da se nismo odvajali 24 sata jedno od drugog danima, mjesecima.. . Putovali, ludovali a sad je Vjeko poslovni čovjek, brižni otac i suprug, ali i dalje uvijek spreman za zabavu, putovanje motociklom.

Story: Što je najvažnije za dobar brak?

Za dobar potrebno se stalno truditi. Nema ni prostora ni vremena za prepuštanje slučaju. Uvijek je najlakše odustati od svega i misliti samo na svoje potrebe, ali onda je to brak sa samim sobom. Često ljudi prečuju onaj dio zavjeta, ‘i u zlu…i u siromaštvu…i u bolesti’ . Sve je lako dok cvjetaju ruže no živjeti pravi život znači zasukati rukave i dobro se pozabaviti jedno drugim.

Story: Gdje se vidite za deset godina?

U kolibi na Velebitu kako čuvam ovce, šalim se, mada u svakoj šali ima malo istine, zar ne?

- Email: capljinski.portal@gmail.com

- Mob: +387 63 808 889

- Uvjeti korištenja

- Marketing

O nama

                

Policija 

036 805 106 ; 122

Vatrogasno društvo

036 805 087; 123

Dom zdravlja 

036 808 155; 124

Općina  

036 805 052

036 805 983; Fax