Košarkaši Čapljine započeli pripreme; glavni cilj ulaganje u domaći kadar

26 Ruj 2016
1930 puta
Piše: Dušan Musa | Vecernji.ba Piše: Dušan Musa | Vecernji.ba Foto: ČA::portal

Košarka je bila i ostala miljenica ljubitelja sporta grada na desnoj obali Neretve. Prije rata među vodećima u BiH, kada je primjerice sarajevska Bosna bila prvak Europe, čapljinska košarka je imala i svoje poslijeratne bljeskove, ali ti rezultati nisu bili u kontinuitetu, pa se zahvaljujući egzistiranju dva federalna nogometna prvoligaša u sport broj jedan u ovoj općini trenutačno probio nogomet.

Međutim, to ne znači da je košarka potisnuta, štoviše, bilo je ponuda da se čapljinski košarkaši ove sezone natječu u najvišem rangu, ali to nije prihvaćeno.

Zašto je tomu tako, govori Bojan Krešić, predsjednik kluba: - Mi smo dobili ponudu nastupiti u Prvoj ligi BiH, s obzirom da je Posušje kao prvak lige Herceg Bosne odustalo iz financijskih razloga. Glavni razlog odustajanja leži u činjenici da nemamo dovoljno domaćih igrača s kojima bismo se natjecali. Morali bismo dovesti 7-8 igrača sa strane, a to nije naš cilj. Takvom orijentacijom brzo bismo se financijski iscrpili'', naglašava Krešić.

Po njegovim riječima, u klubu je živo.

''Reorganizirali smo omladinski pogon, glavni cilj je ulaganje u domaće igrače. Ove sezone ćemo ići u natjecanje u sve tri mlađe kategorije – juniori, kadeti i predkadeti. Tu je isto tako i škola košarke. Mlađi pogoni su krenuli ljetos dok su seniori s treninzima počeli prije desetak dana'', ističe Krešić.

Moglo bi se reći da KK Čapljina u iduću ulazi ambicioznije nego u dvije protekle sezone, a na vrhunske utakmice očito će se Čapljinci malo strpjeti dok neka od nadolazećih generacija ne stasa.

- Email: capljinski.portal@gmail.com

- Mob: +387 63 808 889

- Uvjeti korištenja

- Marketing

O nama

                

Policija 

036 805 106 ; 122

Vatrogasno društvo

036 805 087; 123

Dom zdravlja 

036 808 155; 124

Općina  

036 805 052

036 805 983; Fax