[VIDEO] Čapljinci nastupili na 9. Međunarodnom Čivijaškom karnevalu

20 Ruj 2016
1559 puta
Piše: Čaportal Piše: Čaportal Foto: Čaportal

U Šapcu se proteklog vikenda održala tradicionalna manifestacija 48. Čivijada pod sloganom ''Belosvetski vašar humora i satire'' i 9. Međunarodni čivijaški karneval. Cijeli program je trajao od 15. do 17. rujna. 

U okviru programa su predstavnici čapljinske turističke organizacije i Turističke zajednice HNŽ/K imali priliku dva dana prezentirati bogate turističke potencijale naše Hercegovačko-Neretvanske  županije za štandom sa mnogo promotivnog materijala, autohtonih proizvoda našega kraja (degustacija vina vinarije ''Matić'' iz Trebižata, ''Andrija'' iz Paoča, rakije i džemova ''Eko life'' iz Crnića te keksa iz tvornice ''Lasta'' Čapljina) i ostalih unikatnih suvenira.  

Lokalna šabačka televizija je posjetila Hercegovački štand i napravila jedan petominutni prilog o Hercegovini, a prilog o karnevalu i prezentaciji Čapljine i županije za radio je radila novinarka BH radija Vanja Iličić.

Na dan velike međunarodne povorke izaslanstvo Bosne i Hercegovine je sudjelovalo na prijemu kod gradonačelnika, te u vodstvu velike  međunarodne  povorke, koja se sastojala od 32 grupe sa mnoštvo raznolikih šarenih maski iz 15 različitih europskih zemalja. 

Hercegovinu su predstavljale Čapljinske mažortekinje zajedno s meštrom čapljinskog karnevala Ivom Sušcem Bronđom na najveličanstveniji način već treću godinu zaredom.

Mažoretkinje Čapljine iz godine u godinu na Čivijaškom karnevalu dobivaju sve veće pohvale. 

Ove godine su za oba dana karnevala bile dio velikog karnevalskog mimohoda, svojim koreografijama privlačile su veliku pozornost, kako domaćina tako i gostiju. Na velikoj završnici Čapljinke su karnevalistima pripredile show sa svjetlećim štapovima, a i njihov špalir za visoke uzvanike kod prijema kod gradonačelnika nije ostao neprimjećen, snimale su intervjue za domaće tv kuće, razne radio programe... 

- Email: capljinski.portal@gmail.com

- Mob: +387 63 808 889

- Uvjeti korištenja

- Marketing

O nama

                

Policija 

036 805 106 ; 122

Vatrogasno društvo

036 805 087; 123

Dom zdravlja 

036 808 155; 124

Općina  

036 805 052

036 805 983; Fax