[FOTO] Čapljinski karneval spektaklom proslavio punoljetstvo

21 Kol 2016
10761 puta
Piše: Bljesak.info Piše: Bljesak.info Foto: ČA::portal

Proglašenjem kraljice karnevala i njenih pratilja, te velikim vatrometom i koncertom Maje Šuput, Međunarodni ljetni karneval u Čapljini proslavio je svoje punoljetstvo.

Titulom kraljice karnevala okitila se Gabriela Merdžan iz Čapljine, kojoj je lentu dodijelio premijer HNŽ Nevenko Herceg. Gabriela će u sljedećih godinu dana predstavljati Čapljinu i Bosnu i Hercegovinu na svim karnevalskim manifestacijama na kojima BiH bude sudjelovala.

Drugom pratiljom proglašena je Mery Potočnjak iz društva Markovci pri Ptuju iz Slovenije, a lentu joj dodijelio Ivan Raguž, direktor Turističke organizacije ''Čapljinka''. Prvom pratiljom proglašena Sandra Juričić iz Ivanić Grada iz Hrvatske, a nju je lentom okrunio načelnik općine Čapljina dr. Smiljan Vidić.

''Ovo je jedan veliki događaj ne samo za Čapljinu, nego i za cijelu Bosnu i Hercegovinu, i velika mi je čast biti ovdje i vidjeti da se okupio ovoliki broj Čapljinaca i gostiju, to me posebno raduje. Želim da ovaj karneval preraste sve okvire i da promovira Čapljinu i našu državu izvan granica BiH i Europe'', poručio je premijer HNŽ Nevenko Herceg.

Čapljinci i njihovi gosti do dugo u noć uživali su uz Maju Šuput i Grupu Enjoy, a karneval je završen spektakularnim vatrometom.

Na ovogodišnjem Međunarodnom ljetnom karnevalu sudjelovale su mnogobrojne skupine iz cijele Bosne i Hercegovine i inozemstva, uz sadržajan zabavni program. Riječ je o izuzetnoj manifestaciji međunarodnog karaktera, jedinstvenoj u Bosni i Hercegovini, s obzirom da je Čapljina član Udruženja karnevalskih gradova Europe (FECC) sa ovako drugom tradicijom još od 1998. godine.

Inače, karneval se ove godine održavao dva dana, a započeo je već u petak, kada je održan karnevalski party, dok je u subotu održan prijam kod načelnika, mimohod ulicama Čapljine, predstavljanje skupina i koncert.

- Email: capljinski.portal@gmail.com

- Mob: +387 63 808 889

- Uvjeti korištenja

- Marketing

O nama

                

Policija 

036 805 106 ; 122

Vatrogasno društvo

036 805 087; 123

Dom zdravlja 

036 808 155; 124

Općina  

036 805 052

036 805 983; Fax