S.A.R.S. zatvorio drugu večer West Herzegowina Festa, večeras koncert Natali Dizdar

30 Srp 2016
1892 puta
Piše: ČA::portal Piše: ČA::portal

Koncertom S.A.R.S.-a zatvorena je druga večer West Herzegowina Festa, koji se od četvrtka održava u Širokom Brijegu. Službeni program druge večeri festivala počeo je nastupima bendova Svemir (Zagreb / Hrvatska), Getrou (Mostar / BiH) i Pink Punk (Split / Hrvatska)nakon čeka su prikazivani filmovi u konkurenciji. Inače, na festival koji se od 28. do 30. srpnja održava uz rijeku Lišticu na Širokom Brijegu pruža priliku mladim glazbenicima, autorima kratkih filmova i piscima kratkih priča da pokažu javnosti i stručnom žiriju svoj rad.

Ove godine na festival se prijavilo 68 autora kratkih filmova, 93 benda i 164 pisca kratkih priča. Selektori su odabrali devet bendova, 22 filma i 32 priče koje će se boriti za ovogodišnje nagrade.

Najbolji u glazbenoj kategoriji bit će nagrađeni u snimanjem pjesme i spota dok će se autori kratkih filmova natjecati za novčanu nagradu, koju je osigurao HT-Eronet. Književni dio festivala je pod pokroviteljstvom portala Bljesak.info, koji je za najbolje autore kratkih priča osigurao novčane nagrade.

U žiriju i ove godine sjede zvučna i stručna imena iz svijeta filma, glazbe i književnosti, pa će o najboljem filmu odlučivati glumci Luna ZimićMijović i EnisBešlagić te dugogodišnji prijatelj festivala ĐeloHadžiselimović. Najbolji bend odabrat će glazbeni kritičari Zlatko Gal i Hrvoje Horvat te glazbenici Ivo Mikulić i Ivan Galić Ivećko, inače jedan od pokretača Festivala.

Zvučna imena sjede i u književnom žiriju, pa će najbolje autore kratkih priča odabrati Magdalena Vodopija, direktorica Sa(n)jam knjige u Istri, književnici i novinari Gordan Nuhanović i Emir ImamovićPirke, inače dugogodišnji prijatelj WHF-a te veliko bosanskohercegovačko pero Josip Mlakić.

Treću večer festivala, nakon nastupa bendova, prikazivanja filmova i dodjeljivanja nagrada zatvorit će koncert Natali Dizdar - priopćeno je.

- Email: capljinski.portal@gmail.com

- Mob: +387 63 808 889

- Uvjeti korištenja

- Marketing

O nama

                

Policija 

036 805 106 ; 122

Vatrogasno društvo

036 805 087; 123

Dom zdravlja 

036 808 155; 124

Općina  

036 805 052

036 805 983; Fax