Milica Pehar iz Čapljine dopredsjednica Zajednice žena HDZ-a BiH

04 Lip 2016
4432 puta
Piše: Bljesak.info Piše: Bljesak.info

Marina Pendeš izabrana je jednoglasno, javnim glasovanjem, za novu predsjednicu Zajednice žena HDZ-a BiH „Kraljica Katarina Kosača“. Njezina zamjenica je Ankica Gudeljević dok su za dopredsjednice izabrane Milica Pehar i Vesna Dolič.

Novo vodstvo Zajednice žena HDZ-a BiH "Kraljica Katarina Kosača" na čelu s aktualnom ministricom obrane BiH Marinom Pendeš izabrano je na današnjoj III. konvenciji Zajednice žena HDZ-a Hrvatske demokratske zajednice Bosne i Hercegovine „Kraljica Katarina Kosača" održanoj u Mostaru. Također je imenovano i Predsjedništvo te Nadzorni odbor Zajednice žena HDZ-a „Kraljica Katarina Kosača“.

Dosadašanja predsjednica Zajednice žena Marija Zelenika je podnoseći izvješće o radu Zajednice, za svoga četvorogodišnjeg mandata, podsjetila na održanih dvadeset sjednica Predsjedništva Zajednice HDZ-a.

''Obišli smo BiH uzduž i poprijeko, od Mostara, Livna, Doboja, Ljubuškoga, Zenice, Sarajeva, Viteza, Kiseljaka, Odžaka, Posušja'', kazala je Zelenika, podsjećajući da su u njezinom mandatu održana četiri središnja odbora, te nastavljena suradnja s nevladinim organizacijama koje u središtu svoga rada imaju statut žene u današnjem društvu BiH i nevladinim organizacijama koje se na poseban način bave pitanjem ženskoga zdravlja, kao i na sudjelovanje na konferencijama Europske pučke stranke žena i mnogim humanitarnim akcijama za socijalno ugrožene obitelji, djecu s posebnim potrebama itd.

Na uspješnu suradnju između Mladeži HDZ-a i Zajednice žena "Kraljica Katarina Kosača" podsjetio je i Vedran Kožul, predsjednk Mladeži HDZ BiH.

''O našoj opredijeljenosti za zastupljenost žena u političkom životu BiH govori i padatak da je u Predsjedništvu Mladeži HDZ-a od 18 članova i članica, 10 žena te da su sve tri dopredsjednice žene, kao i da je zamjenica predsjednika Mladež HDZ, žena'', napomenuo je Kožul.

Hrvatski član Predsjedništva BiH i predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović je izrazio ponos što je nakon osam godina od organiziranja, Zajednica žena prepoznata na način da su osnova funkcioniranja političkoga, ali i svakog drugog segmenta života BiH i HDZ-a.

''Preohrabren sam onim što ste radili proteklih osam godina djelovanja, posebice u zadnjih četiri godine jer danas ono što je nekad bila priča, postaje realnost. S te strane ponos, koji danas svi baštinimo, je što ste uspjele biti i predsjednice i ministrice i veleposlanice i zastupnice i ne postoji segment života u BiH u koji se niste nametnule''. istaknuo je Čović, zaključujući na kraju kako je Zajednica žena dio "velike obitelji HDZ-a koja može biti na ponos i stranci i hrvatskom narodu ali i uopće BiH".

Na konvenciji su uz izaslanstvo HDZ-a BiH, nazočili predstavnice i predstavnici na svim razinama vlasti u BiH.

- Email: capljinski.portal@gmail.com

- Mob: +387 63 808 889

- Uvjeti korištenja

- Marketing

O nama

                

Policija 

036 805 106 ; 122

Vatrogasno društvo

036 805 087; 123

Dom zdravlja 

036 808 155; 124

Općina  

036 805 052

036 805 983; Fax