[FOTO] Mladi Višićani pokorili regiju

06 Sij 2017
2271 puta
Piše: D. Musa | Večernji list Piše: D. Musa | Večernji list Foto: Čaportal

Pobjedom višićke nogometne škole završen je prvi ''Mogorjelo cup'' u Čapljini. 

Višićani su završnog dana iznenadili sve, najprije su s 4:2 savladali Zrinjski, zatim domaćina i organizatora Školu nogometa Limači, Čapljina, 2:0, te na koncu, u finalu, Leotar iz Trebinja 5:4, nakon penala. 

U regularnom dijelu susret je završen neodlučno 2:2. 

Pajo Janković trener drugoplasiranog Leotara uz čestitke Višićima na kako je kazao ''zasluženoj pobjedi'' unatoč činjenici da su njegovi dečkići izgubili poslije vodstva od 2:0, posebice je naglasio:

''Bilo mi je zadovoljstvo sudjelovati na turniru kojim produbljujemo dobru suradnju s čapljinskom školom nogometa. Za ovaj uzrast prikazan je dosta dobar nogomet, a najvažnije da su djeca i u ovom dijelu godine imali prilike odigrati nekoliko utakmica. Nadam se da će turnir prerasti u tradiciju''.

Josip Ilija Kalfić, trener mladih Višićana nije skrivao zadovoljstvo ostvarenim uspjehom:

''Kako ne bi bio zadovoljan. Pa Višići imaju jedva desetak djece u generaciji, pa je pobjeda pravi podvig. Posebice smo se iskazali završnog dana, kada smo u nizu dobiti tri utakmice i to protiv naizgled jačih ekipa'', kazao je Kalfić, te na upit od kuda u ekipi djevojčice dodao:

''Sve je veći interes djevojčica da treniraju s nama. Trenutno ih imamo sedam, osam. Na turniru su nastupile tri, dobro se one drže protiv slabijih ekipa, međutim kada naiđete na ravnopravne suparnike, onda tjelesna sprema dolazi do izražaja''.

Za najboljeg igrača turnira proglašen je Gabrijel Kalfić, član NK Višića, najbolji strijelac bio je Goran Popović iz FK Leotar, dok je za najboljeg vratara proglašen Niko Marijanović ŠN Limači, Čapljina. 

Nagrade najboljima uručio je Želimir Terkeš bivši nogometaš Čapljine i više hrvatskih klubova uz ostalo jedanput i prvi strijelac hrvatskog prvenstva.

Ističemo na “Mogorjelo cupu” nastupili su dječaci rođeni 2006-te i mlađih godišta. Sudjelovalo je 16 ekipa iz BiH i Hrvatske. 

Uz klubove, odnosno škole nogometa s čapljinskog područja, nastupili su – Zrinjski iz Mostara, Leotar iz Trebinja, Neretvanac iz Opuzena, pa klubovi iz okolnih općina, Brotnjo iz Čitluka, Stolac.

1. mjesto: HNK Višići       

2. mjesto: FK Leotar

3. mjesto: ŠN Limači 

- Email: capljinski.portal@gmail.com

- Mob: +387 63 808 889

- Uvjeti korištenja

- Marketing

O nama

                

Policija 

036 805 106 ; 122

Vatrogasno društvo

036 805 087; 123

Dom zdravlja 

036 808 155; 124

Općina  

036 805 052

036 805 983; Fax