[VIDEO] Bender: U budućnosti se vidim u reprezentaciji Hrvatske

05 Sij 2017
5582 puta
Piše: Bljesak.info Piše: Bljesak.info

Mnogi su donedavno bili skeptični po pitanju njegovog odlaska u NBA, no Čapljinac Dragan Bender sve ih je razuvjerio i pronašao svoje mjesto u Sunsima.

Danas mirno može progovoriti o problemima koje je ima na putu do uspjeha, prvenstveno poteškoćama u dresu hrvatske U19 reprezentacije - prije dvije godine na Eurobasketu je zbog bizarnog problema s tenisicama ostao po strani.

 ''Nakon što sam došao u reprezentaciju, bilo je očigledno da će doći do te točke kad će se pojaviti problem. Razgovarao sam s ljudima iz saveza oko toga i rekli su da će to riješiti. Nakon toga sam otišao u kamp Adidasa u Treviso, a kad sam se vratio ponovio sam istu stvar. Bilo je to dva tjedna prije Svjetskog prvenstva U19. Stvarno sam vjerovao da će se to riješiti. Čak je i Adidas poslao dva pisma savezu oko toga'', rekao je Bender u izjavi za Croatiansports.com pa dodatno pojasnio situaciju.

“Ali, kad sam došao na prvenstvo, promijenili su mišljenje. Htjeli su da igram u Nike tenisicama i počeli govoriti o tome kako neću moći igrati za reprezentaciju dvije godine. Otišao sam doma i nisam se više htio petljati u to.”

“Imao sam ugovor s Adidasom koji je potpisan još godinu dana prije toga, a HKS je tvrdio da su oni tek potpisali ugovor s Nikeom i da ga se moraju pridržavati. Znao sam da će biti problema, ali oni to nisu htjeli riješiti. Kao što sam rekao, nisam htio stvarati nikakve probleme, ali ljudi u savez su to trebali riješiti. Znali su da će doći do problema, a nisu ništa poduzeli.''

Prošlog ljeta mnogi su očekivali da će ga Aco Petrović pozvati u reprezentaciju, no poziv nije došao...

“Nisam dobio poziv ni od njega ni od ikoga iz reprezentacije prošlo ljeto. Ja sam se odlučio izaći na ''draft'' i za to je bila potrebna priprema. Čuo sam neke priče iz Hrvatske o meni, da neću doći u reprezentaciju, da sam napravio ovo, ali istina je da sa mnom nitko nije kontaktirao.”

Pa ipak, momak kojem je Toni Kukoč uzor, a Hajduk vječna inspiracija, vjeru da će jednom obući seniorski hrvatski dres nije izgubio. 

'Eurobasket je zasad daleko, ali definitivno se u budućnosti vidim u reprezentaciji. Naravno, sve je na ljudima koji vode savez. Ako me pozovu, igrat ću. To bi bila velika čast za mene'', izjavio je Bender, koji je u opsežnom razgovoru odgovarao na pitanja fanova, a jedno je bilo posebno zanimljivo.

'Kada ćeš se vratiti u 'Đaka City', upitao ga je jedan od njih, aludirajući na Čapljinu...

“To je posebno mjesto za mene. Kada god dođem, volim tamo provesti vrijeme s obitelji i prijateljima”, poručio je Bender.

- Email: capljinski.portal@gmail.com

- Mob: +387 63 808 889

- Uvjeti korištenja

- Marketing

O nama

                

Policija 

036 805 106 ; 122

Vatrogasno društvo

036 805 087; 123

Dom zdravlja 

036 808 155; 124

Općina  

036 805 052

036 805 983; Fax