Turiste će u Čapljini dočekati turistička mobilna aplikacija

22 Stu 2016
1959 puta
Piše: ČA::portal Piše: ČA::portal Foto: ČA::portal

Turistička zajednica Hercegovačko-neretvantske županije radi na projektu mobilnih turističkih aplikacija koji će predstavljati turističke vodiče destinacija u Hercegovini za mobilne uređaje bez potrebe povezivanja na internet.

Prateći trendove u informatizaciji, mobilne platforme su prvi put prešle broj korisnika desktop računala, te vodeći se ovom činjenicom i time da su turisti u pokretu, kao logičan nastavak mobilnih web stranica postavio se slijedeći izazov: Jedan klik vas je odveo na traženu destinaciju u Mostaru, Čapljini….. Mreža i wireless vam pritom nisu bili potrebni, niti asistencija u snalaženju po gradu.

U svega nekoliko poteza i u svega nekoliko sekundi na pametnim telefonima se može upoznati grad, pronaći smještaj, restoran, razni sadržaji i servisi. Takvu aplikaciju će najprije imati Mostar, a zatim i druga turistička odredišta u Hercegovini.

''Dok se nekad snalazilo samo uz kartu, pametni telefoni danas su ipak češći prizor. Sve što trebaju, naši gosti će uskoro moći pronaći na besplatnoj turističkoj aplikaciji za pametne telefone'', ističu iz TZ HNŽ.

Imajući u vidu dinamičnost u razvoju turizma, pojavom novih turističkih subjekata i proizvoda, aplikacije će se stalno ažurirati i nadograđivati, te subjekti koji nisu bili uvršteni u prvoj verziji aplikacije moći će aplicirati za uvrštenje u narednoj verziji, priopćeno je iz Turističke zajednice HN Županije.

Turistička zajednica HNŽ poziva sve zainteresirane koji žele da se nađu u elektronskom turističkom vodiču da se prijave putem forme na stranici www.hercegovina.ba.

- Email: capljinski.portal@gmail.com

- Mob: +387 63 808 889

- Uvjeti korištenja

- Marketing

O nama

                

Policija 

036 805 106 ; 122

Vatrogasno društvo

036 805 087; 123

Dom zdravlja 

036 808 155; 124

Općina  

036 805 052

036 805 983; Fax