Čapljinski portal - Siječanj 2017

U srijedu ujutro kod korita rijeke Neretve u Počitelju pronađene su papuče i marama nestale Feride Dizdar (1945.) iz Počitelja.

Jedna od zanimljivosti koju donosi “Hercegovina”, časopis za kulturno i povijesno nasljeđe 2 - 2016., svakako je rad “Rimska cesta od Vida (Narona) u dolini Neretve do sela Cicina - Hum kod Trebinja”.

Srijeda, 11 Siječanj 2017 08:45

Deset požara na području Čapljine

U protekla 24 sata na području Hercegovačko-neretvanske županije registriran je 21 požar. Kako stoji u izvješću  Civilne zaštite na području Mostara zabilježeno je pet intervencija, na području Čapljine deset, na području Čitluka četiri, te po jedan požar na području Stoca i Konjica.

Prema posljednjim podacima američkog Instituta Pew, u svijetu je 2015. godine bilo oko 244 milijuna migranata koji žive i rade van domovine, dok je 2010. njihov broj iznosio 222 milijuna.

Pjevačica Pamela Ramljak rodila je utorak u bolnici u Petrovoj svoje prvo dijete. Sinčiću su roditelji dali ime Antun. Sretnu vijest za Tportal je potvrdila Pamelina prijateljica i PR menadžerica Lana Klingor.

Na nekim benzinskim crpkama širom Bosne i Hercegovine sutra će doći do blagog poskupljenja goriva.

U BiH živi 1,536.146 radno sposobnih žena, od kojih oko trećina, točnije 406.000, uživa status “zaposlena”.

Ipak, u Hercegovini raste broj pozitivnih primjera mladih žena koje su vlastitim idejama i talentima stvorile svoju priliku za posao te od hobija razvile uspješan biznis. Istražili smo kakve su priče žena koje su se uspjele oduprijeti trendu, odnosno statusu "nezaposlena". Razgovarali smo s Glorijom Galić, osnivačicom "Gloria" prirodne kozmetike, Helenom Bilić i Jelenom Džolić, dizajnericama "Lola.tees odjeće" te Majom Kvesić koja sa sestrom Ivanom Dujmović Pejić kreira "SiS planere" za vjenčanja i druge prilike.

Krenulo je sa sadnicama

Iza prirodne kozmetike "Gloria" krije se jedna obiteljska priča. - Brat Marko počeo se baviti uzgojem smilja nakon povratka iz Zagreba, gdje je završio fakultet, a sve je počelo s 20.000 sadnica. Izvoz smilja pokazao se kao dobar posao, ali razmišljala sam kako doći do krajnjeg proizvoda jer, kako se kaže, "izvozimo balvane" umjesto gotovih proizvoda, prisjetila se Gloria Galić početaka svoje priče koja je počela prije nešto više od dvije godine. Nakon Fakulteta zaštite i sigurnosti, završila je i Školu fitoaromaterapije u Zagrebu: - Ondje sam naučila raditi prirodnu kozmetiku, stekla osnovna znanja, naučila osnovne recepture i tehnologiju izrade, navodi Gloria. Prva krema nastala u Glorijinoj radionici, točnije obiteljskoj kuhinji, bila je dnevna od smilja koja se proizvodi i prodaje i danas. - Krenulo je s kremama kao darovima za prijateljice, a sad je to jedan ozbiljan posao za cijelu obitelj, rekla je Gloria te dodala:

- Kad sam krenula s poslom, obitelj mi je pomogla s otprilike 500 KM. Posao sam razvijala korak po korak. Prvi novac koji sam zaradila nisam trošili na kave i sitnice, već sam ulagala dalje u posao i razvijala ga, a tek nakon nekog vremena od zarađenoga sam si mogla nešto i priuštiti.

''Nastava u svim školama, osnovnim i srednjim, u Hercegovačko-neretvanskoj županiji počinje sutra, odnosno 11. siječnja'', rekao je predsjednik Sindikata učitelja i nastavnika Slavko Lauš za Bljesak.info. 

Nakon upale tetiva šake od tipkanja po mobitelu, dobili smo još jedan zdravstveni poremećaj modernog doba koji može zadesiti bilo kojega korisnika mobilnog uređaja – selfie lakat. Riječ je o simptomima koji su vrlo slični teniskom laktu, čestoj sportskoj ozljedi rekreativaca koji se bave ovim sportom. No do selfie lakta dolazi zbog prevelikog naprezanja ruke u nadi da ćemo pronaći najbolji kut za “autofotografiju”, piše 24sata.hr. 

Meteorolozi su najavljivali, ali neki im nisu vjerovali, da i bez snježnih oborina može biti hladno, čak i hladnije nego za vrijeme milenijskog snijega u veljači 2012. godine. Međutim, prava ciča zima, za koju je u narodu uobičajeni naziv – suhi led, pokazala je svoje pravo lice.

- Email: capljinski.portal@gmail.com

- Mob: +387 63 808 889

- Uvjeti korištenja

- Marketing

O nama

                

Policija 

036 805 106 ; 122

Vatrogasno društvo

036 805 087; 123

Dom zdravlja 

036 808 155; 124

Općina  

036 805 052

036 805 983; Fax