Čapljinski portal - Rujan 2016

Povodom proslave Dana općine Čapljina i blagdana sv. Franje, u dvorani kina ''Mogorjelo'' održana je danas svečana sjednica općinskog vijeća. Nikad punija dvorana i nikad više uvaženih gostiju iz svih sfera društvenog života, odnosno predstavnika izvršne i zakonodavne vlasti sa svih razina, predstavnika kulturnog, sportskog i vjerskog života…

Stolac je primjer kako i na lokalnim izborima prevladaju teme međunacionalnih odnosa, u tom slučaju bošnjačkih i hrvatskih. Za vlast se bore dva bloka stranaka. I u predizbornoj kampanji više se govori o potrebi pobjede nad onim drugim, nego o projektima i planovima razvoja.

Galerija Tau u Čapljini bila je središte slikarstva, književnosti i glazbe. Sinoć su predstavljene tri knjige fra Vendelina Karačića, ''Glasnik dobrote gospodnje'', ''Iz vječnosti kaplje vrijeme'' i ''U svratištima muza''. 

Čapljina dugi niz godina sustavno prati trendove značajnijih urbanih središta u okruženju, a što je ovih dana dokazano i postavljanjem pametnih klupa u središtu grada.

Dvojicu muškaraca uhitila je dubrovačko-neretvanska policija nakon što ih je u ponedjeljak zatekla u branju marihuane na plantaži koju su uzgojili u močvarnom području u općini Zažablje kod Metkovića, zaplijenivši ukupno 192 kilograma "trave".

U Čapljini je sinoć održan predizborni skup Koalicije SDA/SBB. Nazočnim su se ispred Saveza za bolju budućnost (SBB) obratili potpredsjednica Zastupničkog doma Parlamenta FBiH Vesna Švancer, te  predsjednik Županijskog odbora SBB-a Osman Macić, a ispred Stranke demokratske akcije (SDA) predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamenta FBiH i predsjednik Kantonalnog odbora SDA HNK Edin Mušić, te Halid Genjac delegat u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH.

Za mjesec dana počet će berba maslina. Jedne godine daju ploda, dok druge izostane. Ove godine na maslinama Slavka Ramljaka ima puno ploda i skoro su spremne za berbu.

Srijeda, 28 Rujan 2016 00:14

HNK Višići uzeli puni plijen u Stocu

Nogometaši Višića su upisali novu pobjedu, prvu gostujuću, u ovoj sezoni. U Stocu je upisana sigurna pobjeda (3:1), a utakmica je mogla završiti i uvjerljivijom pobjedom.

Svaki  državljanin Bosne i Hercegovine s navršenih 18 godina života ima pravo glasovati i biti biran u skladu s odredbama Izbornog zakona, a da bi ostvario svoje biračko pravo, mora biti upisan u Centralni birački spisak.

Projekat  ''Zeleni ekonomski razvoj'' ima za cilj smanjenje izdvajanja proračunskih sredstava za potrošnju energije i vode, smanjenje emisije stakleničkih plinova, zapošljavanje domaće radne snage te podizanja svijesti o značaju energetske učinkovitosti u Bosni i Hercegovini.

- Email: capljinski.portal@gmail.com

- Mob: +387 63 808 889

- Uvjeti korištenja

- Marketing

O nama

                

Policija 

036 805 106 ; 122

Vatrogasno društvo

036 805 087; 123

Dom zdravlja 

036 808 155; 124

Općina  

036 805 052

036 805 983; Fax