Čapljinski portal - Srpanj 2016

Na području Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) u protekla 24 sata registrirano je devet požara, od čega šest na području Mostara i tri na području Čapljine.

U ponedjeljak se u Čapljini otvara medicinsko - biokemijski laboratorij ''MedLab'. Ovaj moderan laboratorij nudi veliki broj laboratorijskih usluga iz domene primarne i sekundarne zdravstvene zaštite nalazi se u ulici Gojka Suška u Čapljini. 

Rezultati Omladinske lige: Počitelj/Hotanj - Višići 1:0. Strijelac za Počitelj/Hotanj bio je Mateo Jelačić. 

''Divota od života'' naziv je aktualnog singla Ivane Marić, koji je prije nekoliko dana predstavila u radijskom eteru. Sudeći po prvim reakcijama, Ivana je zajedno sa autorskom ekipom pogodila pravi ljetni hit, a po prvi puta surađuje sa Funky Destination, koji je zaslužan za glazbu, aranžman i produkciju, dok je Andrea Ćubrić napisala tekst.

Uspješno je završena posjeta stručnjaka za smilje s Korzike, koju je tijekom prva dva tjedna mjeseca srpnja organizirao projekt USAID/Sweden FARMA II, uz tehničku podršku REDAH-a i Federalnog agromediteranskog zavoda Mostar.

Omladinska liga: Tasovčići - Dretelj 0:4. Strijelci za Dretelj bili su Petar Falak (3) i Karlo Jovanović. 

U Hercegovačko-neretvanskoj županiji tijekom četvrtka zabilježeno je više požara. Najviše posla imali su čapljinski i čitlučki vatrogasci koji su većinom gasili zapaljenu vatru i nisko raslinje.

Dvadeset i šest najboljih učenika iz osam hercegovačkih škola imat će priliku sudjelovati na radionicama koje će voditi mladi i perspektivni Hercegovci. Naime, riječ je o prvom ljetnom arduino vikendu kojeg organizira Centar za tehničku kulturu u Mostaru u INTERA Tehnološkom parku Mostar.

Vlada Hercegovačko-neretvanske županije, na održanoj 25. sjednici, usvojila je Prijedlog Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o pripadnosti javnih prihoda HNŽ, kojim je jedinicama lokalne samouprave osigurala dodatna sredstva za financiranje prijevoza učenika osnovnih škola. Na tom tragu, Vlada je, također, usvojila i Prijedlog Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o osnovnom odgoju i obrazovanju, u kojem su, među ostalim, predviđene izmjene dosadašnjeg modela financiranja prijevoza učenika, prenosi Fena.

Hrvatko kulturno-umjetničko društvo ''Sveti Ante'' Dretelj i ove godine organizira tradicionalnu kulturno-zabavnu manifestaciju ''Zvona Dretelja 2016''.

- Email: capljinski.portal@gmail.com

- Mob: +387 63 808 889

- Uvjeti korištenja

- Marketing

O nama

                

Policija 

036 805 106 ; 122

Vatrogasno društvo

036 805 087; 123

Dom zdravlja 

036 808 155; 124

Općina  

036 805 052

036 805 983; Fax