Čapljinski portal - Srpanj 2016

Skupština Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) usvojila je odluku o kreditnom zaduženju kod Svjetske banke u visini od pet milijuna maraka, a ta sredstva bit će usmjerena u projekte energetske učinkovitosti.

Članica Predsjedništva HDZ-a BiH i zastupnica u Zastupničkom domu Parlamenta FBiH Darijana Katić, danas je u Središnjem izbornom povjerenstvu predala kandidacijske liste HDZ-a BiH za predstojeće listopadske lokalne izbore u BiH.

Mate Bulić, zajedno sa svojim Blatničanima i ove godine organizira ''feštu godine u Hercegovini''. U ponedjeljak, 8. kolovoza, petu godinu zaredom na platou crkve sv. Franje u Donjoj Blatnici, biti će održan humanitarni koncert naziva ''Blatničke note dobrote'' na kojemu će nastupiti mnoga glazbena imena hrvatske estrade.

‘AdriaWealth – Promocija IPA Adriatic projekata’ naziv je radionice koja će se, u organizaciji Razvojne agencije HERAG, održati 6. i 7. srpnja 2016. godine u Mostaru.

U suradnji Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID), Antikorupcijske mreže organizacija civilnog društva ACCOUNT i Općine Čapljina danas je u prostorijama općine Čapljina potpisan memorandum o izradi antikorupcijske strategije kao polazne mjere za efikasnije sprječavanje korupcije na lokalnoj razini.

Na sportskom centru na Modriču sinoć su se odigrale završne utakmice prvog malonogometnog turnira „Modrič 2016“. Nagrade za prva tri mjesta pripale su: 

Agencija za statistiku Bosne i Hercegovine objavila je rezultate popisa stanovništva koji je proveden u BiH 2013. godine. Nakon nepune tri godine doznali smo da u BiH živi 3.531.139. stanovnika. Od tog broja u Republici Srpskoj živi 1.228.423 stanovnika, u Federaciji BiH 2.219.220 osoba, dok je u Brčko distriktu 83.516 stanovnika. 

Danas istječe rok za podnošenje kandidacijskih  listi političkih subjekata koji su ovjerili sudjelovanje na lokalnim izborima, priopćeno je iz Središnjeg izbornog povjerenstva BiH.

Pobjednik druge sezone najpopularnijeg dečijeg glazbenog natjecanja u regiji je Marko Bošnjak, 11 godišnji dječak iz Rame, prenosi Hrvatski Medijski Servis. Publika je svojim glasovima odlučila da pobjednik druge sezone Pinkovih zvijezdica bude dječak koji je svojim glasom oduševljavao sve iz nedelje u nedelju.

Jučer  je na Vran planini proslavljen Divin dan. U organizaciji župe sv. Ilije proroka Doljani, program obilježavanja Divina dana započeo je u subotu 2. srpnja Misom Uočnicom koju je u 18 sati na Kedžari predvodio i pod njom propovijedao fra Andrija Jozić, župnik župe Doljani. Na sam dan proslave, središnjem euharistijskom slavlju u 11 sati prethodile su pučke pobožnosti - obavljanje zavjeta, u molitvi obilazak Divinog groba i spomen kipa. Isto tako vjernici odnosno hodočasnici imali su priliku i za osobnu Ispovijed - donosi portal Rama-Prozor.info.

- Email: capljinski.portal@gmail.com

- Mob: +387 63 808 889

- Uvjeti korištenja

- Marketing

O nama

                

Policija 

036 805 106 ; 122

Vatrogasno društvo

036 805 087; 123

Dom zdravlja 

036 808 155; 124

Općina  

036 805 052

036 805 983; Fax