Čapljinski portal - Srpanj 2016
Srijeda, 06 Srpanj 2016 19:11

Traži se osoba za njegu pacijenta

Traži se osoba za pomoć u kući oko pacijenta. Posao bi se obavljao dva sata prije podne i dva sata poslijepodne.

Uprava za inspekcijske poslove FBiH posljednjih mjeseci vršila je pojačanu kontrolu inspekcijskog nadzora u oblasti radnih odnosa u cilju suzbijanja sive ekonomije na tržištu rada, piše Večernji list BiH. U navedenim aktivnostima sudjelovali su federalni inspektori iz svih inspektorata ove uprave te je, zaključno s 13. svibnja 2016., obavljeno više od 2500 inspekcijskih nadzora, izdana su 844 prekršajna naloga u iznosu od 1,102.043,65 KM.

Novootvorene prostorije zemljišno – knjižnog ureda Općinskog suda u Čapljini danas su posjetili načelnik općine Čapljina  dr. Smiljan Vidić, direktor Federalne uprave za geodetske i imovinsko pravne poslove Željko Obradović, predsjednica Općinskog suda Čapljina  Zdenka Filipović i pomoćnik načelnika u službi za geodetske i imovinsko pravne poslove Darko Šimović.

Hercegovci su uvijek dosjetljivi kad je posao u pitanju. Sad je 'u modi' smilje pa ovdašnji uzgajivači čine sve kako bi olakšali radove oko uzgoja koji nisu baš lagani. Fotoreporter ABCportala je u širokobriješkom kraju naišao upravo tako na jednu zanimljivu osobu, uzgajivača smilja koji je smislio način kako lakše obrađivati odnosno okopavati smilje…

U Neumu, jedinom bosansko-hercegovačkom gradu na Jadranskom moru, sezona je odlično počela. Previranja u svijetu se nisu odrazila na turističku predsezonu. Ugostitelji procjenjuju kako će Neum ubrati puno više plodova turizma nego što je to bio slučaj u ljetnim mjesecima prošle godine.

Porezna uprava Federacije Bosne i Hercegovine blokirala je u utorak račune Sveučilišne kliničke bolnice Mostar, zbog čega je ugroženo pružanje medicinskih usluga.

Veliki regionalni rock koncert održat će se u petak 08.07.2016 na Trgu kralja Tomislava s početkom u 21:00h.

Vraćanje u funkciju stare uskotračne "Ćirine pruge", duge oko 200 kilometara, koja je spajala Bosnu i Hercegovinu s Hrvatskom, kroz biciklizam, nesumnjivo će doprinijeti razvoju turizma i oživjeti jugoistok Hercegovine.

Čapljina će i ove godine biti domaćin međunarodnog ljetnog karnevala, kao jedini grad u Bosni i Hercegovini koji je dio ove europske priče. Kao i svake godine, bira se i kraljica karnevala, a Turistička organizacija ''Čapljinka'', koja je organizator Karnevala, raspisala je natječaj.

Rekordnih 27 nogometaša stiglo je na prvi proziv federalnog prvoligaša Čapljine. Trener prve momčadi Čapljine Damir Borovac, koji je u dva navrata vodio Čapljinu, potvrđuje kako je to rekordna brojka na prozivu u Bjelavama, u trajanju njegovih mandata.

- Email: capljinski.portal@gmail.com

- Mob: +387 63 808 889

- Uvjeti korištenja

- Marketing

O nama

                

Policija 

036 805 106 ; 122

Vatrogasno društvo

036 805 087; 123

Dom zdravlja 

036 808 155; 124

Općina  

036 805 052

036 805 983; Fax