Čapljinski portal - Srpanj 2016
Nedjelja, 03 Srpanj 2016 11:24

Vatikan preuzima upravljanje Međugorjem

Papa Franjo uskoro će imenovati posebnog administratora (upravitelja) Svete Stolice za Međugorje! Tu neslužbenu informaciju još nije moguće potvrditi, ali pretpostavlja se da bi Vatikan upravljanje Međugorjem trebao preuzeti u sljedećih nekoliko mjeseci. Što to konkretno znači, nikome nije poznato, sve dok se službeno ne objavi imenovanje vatikanskog administratora, no pretpostavlja se da bi to značilo da će Međugorje dobiti status svetišta kojim će upravljati papin upravitelj, ali da će za župu Međugorje i pastoralne aktivnosti, kao i dosad, biti zaduženi franjevci Hercegovačke franjevačke provincije, piše Večernji.hr

U mostarskom taekwondo klubu Cro Star, kojeg vodi trenerica Klaudia Marić, održalo polaganje za pojaseve. Polaganju je pristupio 51 kandidat, od kojih dvoje dolaze iz Čapljine Jana Zubonja i Tomislav Tošić.

Ako neki posao preuzme 'stihija' onda se može dogoditi stotine problema. Ponekad uz najbolju volju da sve krene dobro ipak se naiđe na poteškoće koje opterećuju i poslovanje i ljudske odnose.

Marko Bošnjak iz Rame sinoć je u Pinkovim zvjezdicama prošao u Superfinale! Deset natjecatelja izborilo se za mjesto u završnom djelu emisije, Superfinalu koje će se održati u nedjelju 3. srpnja i tada će biti poznat pobjednik Pinkovih zvjezdica.

Nedjelja, 03 Srpanj 2016 10:43

Radarske kontrole za mjesec srpanj

Radarske kontrole, koje se redovito odvijaju na području čapljinske općine, raspoređene su  za mjesec srpanj.

Čapljinski vatrogasci u petak su imali pune ruke posla. Naime, na području općine intervenirali su na šest požarišta. Kako je priopćeno iz Civilne zaštite gorjeli su trava, šuma, deponija. 

''Sušak Market'' u Tasovčićima ovoga vikenda, (2. i 3. srpnja), svojim kupcima nudi akcijske cijene iz ponude svojih proizvoda.

Nova poslovnica poljoprivredne ljekarne ''Habitus'' d.o.o. u Tasovčićima službeno je otvorila svoja vrata kupcima u utorak 28. lipnja.

U salonu općine Čapljina danas je upriličeno potpisivanje ugovora između općine Čapljina kao naručitelja i odabranih izvođača radova „ Miličević “ d.o.o. Kreševo – Controlmatik d.o.o. Šibenik, za projekt  vodoopskrbnog sustava Čapljina.

Šeste BH Telecom Sportske igre mladih (SIM) održane su do sada u Tomislavgradu, Livnu, Konjicu, Goraždu, Visokom, a SIM ekipa  u četvrtak se družila sa djevojčicama i dječacima u Čapljini.

Stranica 16 od 16

- Email: capljinski.portal@gmail.com

- Mob: +387 63 808 889

- Uvjeti korištenja

- Marketing

O nama

                

Policija 

036 805 106 ; 122

Vatrogasno društvo

036 805 087; 123

Dom zdravlja 

036 808 155; 124

Općina  

036 805 052

036 805 983; Fax