Čapljinski portal - Svi 2016

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Hercegovačko-neretvanske županije(HNŽ) izdalo je obavijest za poljoprovredne proizvođače u kojemu preporučuje zaštitu za pojedine nasade.

Isplata mirovina za mjesec travanj počet će u petak 6. svibnja 2016. godine, odlučeno je na sjednici Upravnog odbora Federalnog zavoda MIO. Mirovine ostvarene temeljem Zakona o MIO, biti će obračunate i isplaćene prema koeficijentu 1,816, što znači da iznosi najniže, zajamčene i najviše mirovine ostaju nepromijenjeni. Sukladno tome  najniža mirovina iznosi  326,17 KM, zajamčena 434,90 KM, dok najviša mirovina iznosi 2.174, 48 KM.

Središnje izborno povjerenstvo (SIP) BiH je danas na sjednici donijela Odluku o raspisivanju i održavanju lokalnih izbora u BiH 2. listopada ove godine.

U 11. kolu Prve ženske lige FBiH, na stadionu u Višićima, Čapljinke su sa visokih 6:0 pobjedile ekipu Sloge. 

Klapa je krug, a središte mu je Omiš, riječi su Jakše Fiamenga hrvatskog pjesnika i akademika. Festival dalmatinskih klapa Omiš, omiljeno je okupljalište klapskih pjevača i kulturne javnosti te jedan od najznačajnijih događaja u kulturno – turističkoj ponudi Splitsko  dalmatinske županije.

Mladi čapljinski boksač Ivan Blažević postao je državni prvak u boksu u kategoriji do 60 kilograma! Ovaj mladi Čapljinac rođen je 1999. godine i ovim se sportom bavi tek tri i pol godine, čime je njegov uspjeh još i veći.

Najčešće se čini da je postizanje i održavanje zdravlja i dobre forme složen i teško dostižan cilj. Ispravna i uravnotežena prehrana uz kretanje i umjerenu tjelesnu aktivnost je ključ uspjeha. 

U utorak u u 20:35 sati, u Policijsku postaju Čapljina se obratio V.B., radnik Elektro Čapljina, i prijavio da su nepoznate osobe u krugu Duhanske stanice Čapljina, na rasklopnom postrojenju (trafo) otvorile vrata i pokušale ukrasti dijelove istog.

Na visoravni tri kilometra zapadno od Stoca, uz cestu Stolac - Čapljina, na lokalitetu Vidovo polje, nadomak sela Paprati, rasuti su kameni spavači - srednjovjekovni nadgrobni spomenici koji čine dobro znanu nekropolu "Radimlja".

U cilju promicanje veza i jačanje suradnje Republike Hrvatske s Hrvatima izvan Republike Hrvatske, očuvanja hrvatskog identiteta i promicanja hrvatskog jezika, kulture i tradicije te jačanja položaja hrvatskog naroda izvan Republike Hrvatske, kao i pomoći ugroženim pojedincima – pripadnicima hrvatskog naroda izvan Republike Hrvatske, Državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske objavio je Javni poziv za prijavu posebnih potreba i projekata od interesa za Hrvate izvan Republike Hrvatske u svrhu ostvarenja financijske potpore za 2016. godinu.

- Email: capljinski.portal@gmail.com

- Mob: +387 63 808 889

- Uvjeti korištenja

- Marketing

O nama

                

Policija 

036 805 106 ; 122

Vatrogasno društvo

036 805 087; 123

Dom zdravlja 

036 808 155; 124

Općina  

036 805 052

036 805 983; Fax