Čapljinski portal - Ožujak 2016

U Čapljini će i ove godine biti obilježen Svjetski dan osoba s Down sindromom. Udruga studenata socijalnog rada ZAMFIS, Caritasova radionica za osobe s invaliditetom „Betlehem“ i Humanitarna udruga „Cvijet“ organiziraju dva događaja kojima osobe s invaliditetom s naglaskom na osobe s Down sindromom žele socijalno integrirati te javnost upoznati s njihovim mogućnostima.

Milenko Konjevod iz Hutova u neumskom zaleđu odlučio se nakon odlaska u mirovinu iz bogate Švedske vratiti u raseljeno Hutovo. - Svaki čovjek iz naših krajeva koji provede na “sjevernom polu”, kako ja zovem Švedsku, malo dulje vremena, osjeti zov zavičaja. Počeo sam raditi u Dubrovniku, upoznao djevojku i otišao u Švedsku, piše Večernji list BiH. Bilo je to prije rata, tako da sam tamo proveo popriličan broj godina.

Četvrtak, 17 Ožujak 2016 09:17

U Splitu uhićen Čapljinac Dragan Milošević

Dvanaest godina nakon što je u Splitu i Makarskoj opljačkao 3 mjenjačnice te u međuvremenu počinio niz oružanih pljački u BiH, u Splitu je konačno u samom središtu grada uhićen bjegunac Dragan Milošević (34), rodom iz Metkovića, s adresom prebivališta u Čapljini. On je u kolovozu 2004. ušao u mjenjačnicu “Sistem-Trade” u Splitu i usmjerio pištolj prema djelatnici koja mu je dala oko 10.000 kn.

Odbojkašice Hrvatskog odbojkaškog kluba ''Čapljina'' ostvarile su u tekućoj sezoni najbolji uspijeh u povijesti kluba zauzevši treće mjesto na ljestvici i prije završetka sezone.

U sklopu Dana otvorenih vrata Fakultet prirodoslovno – matematičkih i odgojnih znanosti, u Mostaru 10. i 11. ožujka 2016. priredio je treće po redu Dane kemije. Kroz dvodnevne aktivnosti organizirana  su znanstveno – stručna predavanja iz metodike nastave kemije za profesore srednjih škola, što je svakako od velike važnosti  u stručnom i pedagoškom radu profesora. Predavači su bili sveučilišni profesori iz BiH i Republike Hrvatske. 

Direktor ureda Razvojne banke KfW u Sarajevu Matthias Schmidt-Rosen posjetio je FIPA-u i razgovarao s direktorom Gordanom Milinićem o projektima koje će KfW financijski podržati u BiH, te naglasio da su osigurana sredstva u visini od 60 milijuna eura za Vjetroelektranu „Hrgud“. 

Rukometaši Hrvatskog rukometnog kluba ''Čapljina'' poraženi su proteklog vikenda u prvenstvenoj utakmici Lige Herceg-Bosne u Kiseljaku.

Djelatnici Policijske uprave Čapljina izuzeli su jučer vozilo VW tip 19 E od D.H.(1985) iz Čapljine jer je vozilo otuđeno u Sarajevu, priopćeno je iz MUP-a Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ).

Čapljinski portal nudi mogućnost čestitanja Uskrsa Vašim poslovnim suradnicima i prijateljima na svojim internetskim stranicama koje mjesečno bilježe preko 150.000 jedinstvenih pregleda i preko 400.000 učitavanja stranica, uz stalni porast posjećenosti od 5%. 

Nogometaši mlađih pogona Hrvatskog nogometnog kluba ''Čapljina'' ugostili su proteklog vikenda na gradskom stadionu Bjelave ekipe Uskoplja.

- Email: capljinski.portal@gmail.com

- Mob: +387 63 808 889

- Uvjeti korištenja

- Marketing

O nama

                

Policija 

036 805 106 ; 122

Vatrogasno društvo

036 805 087; 123

Dom zdravlja 

036 808 155; 124

Općina  

036 805 052

036 805 983; Fax