Čapljinski portal - Ožujak 2016

Na Uskršnji ponedjeljak 28.03.2016. u Gorici i Strugama će se održati sedme po redu Uskršnje igre. Ovogodišnje discipline su:

Svjetski dan voda se naravno obilježava kako bi se skrenula pozornost na važnost vode za cijelu prirodu, za sva živa bića, te na nedostatak čiste i pitke vode u svijetu. Stanovnici mnogih krajeva su suočeni s oskudicom ili pak lošom kvalitetom vode i gospodarenja vodom. No kakvo je stanje kod nas, u našoj regiji, u Bosni i Hercegovini?Mi možda nemamo strah od oskudice vode jer BiH posjeduje ogromne zalihe. Rezultati istraživanja Svjetske banke o obnovljivim izvorima pitkih voda pokazuju da je BiH jedna od zemalja s najvećom količinom pitke vode po glavi stanovnika. Sa 9.461 kubnim metrom pitke vode po glavi stanovnika zauzima prvo mjesto u regiji i sedmo u Europi, a prema obnovljivim izvorima pitke vode bogatija je od Njemačke čak sedam puta.


Uprkos tome, BiH uvozi osam puta više vode nego što izvozi.
Prema podacima Uprave za indirektno oporezivanje BiH, u toku 2014. godine ukupna vrijednost uvezene vode iznosila je 25.560.883 KM, dok je u istom periodu izvezeno 3.148.465 KM vode.
Zbilja poražavajući podaci!


Kakvo je stanje danas? Kako kotiraju domaći brandovi vode?
U Hercegovini se 2015. pojavljuje nekima novo, nekima staro ime „Leda“, prirodna izvorska voda iz vrela Borak, čija je punionica u Širokom Brijegu. Malo tko zna da je ista ta Leda prva registrirana prirodna izvorska voda u BiH (2007.) i da je njen potencijal zbilja velik. Toliko velik da Hercegovina može piti vlastitu vodu, koju se prema redovnim testiranjima pozicionira među najkvalitetnije vode u regiji. Naravno, osim kvalitete koja se dnevno laboratorijski provjerava, zbog niskih troškova distribucije (koju obavlja novi vlasnik branda Lede - poduzeće Lukas TP Nakić d.o.o.), Leda nudi najpristupačnije cijene prirodne izvorske vode u Hercegovini i šire. Tko traži dodatni argument za Ledu – uz vrhunsku kvalitetu i cijenu – može biti siguran da su radnici i vlasnici svi redom iz Hercegovine, da je novi dizajn Lede djelo hercegovačkih dizajnera, da je Leda 100% hercegovački proizvod!


Onaj tko cijeni zdravu hranu i piće i tko preferira domaće već je dovoljno osvješten, a svjetski dan voda ne samo da bi trebao poslati poruku o važnosti konzumiranja i čuvanja vode, već bi trebao otvoriti oči svima koji žele dobro sebi i svojoj Hercegovini.

ljportal.com - Ljubuški Portal

Čapljinski bend ''Anarhiv'' u petak, 25. ožujka 2016. godine, nastupiti će u finalu sedmog festivala autorskih bendova po nazivom ''St@rt''.

Rukometna akademija Čapljina nastupila je proteklog vikenda na dva turnira - jedan je odigran u Metkoviću, dok se drugi odigrao u Tomislavgradu.

Elektroprivreda Hrvatske zajednice Herceg Bosne putem ČA::portala obavještava korisnike kako će u utorak, 22. ožujka, doći do prekida u isporuci električne energije na području općine Čapljine.

Ono što je većini ljudi svakodnevna rutina, kao što je biranje i obuvanje sparenih čarapa, osobama s Down sindromom jedan je od problema. Oni naime nisu u mogućnosti spariti čarape. Naoko jednostavna stvar biva problem, a možda zapravo i nije. Zato smo mi, učenici Srednje škole Čapljina, kao znak solidarnosti i potpore odlučili svoje čarape raspariti.

Teža prometna nesreća dogodila se proteklog vikenda u naselju Muminovača između Čapljine i Stoca. Naime, vozač Opel Kadetta teško je ozlijeđen nakon izlijetanja s ceste na magistralnom putu M-6.

Nedjelja, 20 Ožujak 2016 17:50

Pet načina kako se obrisati s interneta

Ukoliko čitate ovo vrlo je vjerojatno da su vaši osobni podaci dostupni javnosti. Iako se nikada u potpunosti ne možete ukloniti s interneta, postoje načini da se smanji broj podataka i informacija o vama. Evo pet načina da se to učini.

Dan kao i svaki drugi u crkvi sv. Franje Asiškog u Čapljini – djeca uz pratnju dvojice franjevaca pjevaju vjerske pjesme slaveći Isusa, vjernici dolaze svojim poslom. Jedna je misa već obavljena, a za drugu se spremaju. Svatko se bavi svojim redovitim aktivnostima. Reklo bi se – ništa neuobičajeno.

U petak, 18. ožujka, u Čapljini je otvoren Boksački  klub ''Kralj  Tomislav'' koji se nalazi pokraj mosta dr. Franje Tuđmana na ulazu u Čapljinu.

- Email: capljinski.portal@gmail.com

- Mob: +387 63 808 889

- Uvjeti korištenja

- Marketing

O nama

                

Policija 

036 805 106 ; 122

Vatrogasno društvo

036 805 087; 123

Dom zdravlja 

036 808 155; 124

Općina  

036 805 052

036 805 983; Fax