Čapljinski portal - Ožujak 2016

Turistička zajednica Hercegovačko-neretvanske županije organizira održavanje edukacijskog programa za pružatelje turističkih usluga u seoskim domaćinstvima. Program se održava u okviru projekta Razvoja ruralnog turizma u Hercegovačko-neretvanskoj županiji kojega iz vlastitih sredstava implementira Turistička zajednica Hercegovačko-Neretvanske županije.

Subota, 12 Ožujak 2016 07:48

Od ponedjeljka skuplje gorivo u BiH

Naftni derivati, benzin i gorivo, od ponedjeljka sljedećeg tjedna bit će skuplji na velikom broju benzinskih crpki u Bosni i Hercegovini, potvrdilo je Ministarstvo trgovine Federacije BiH.

Subota, 12 Ožujak 2016 07:41

20 milijuna kuna za pomoć Hrvatima u BiH

Iako i susjednu Hrvatsku trese kriza te se u proračunu “stezalo” gdje se god moglo, i ove godine nisu se umanjivanja sredstava za pomoć Hrvatima u BiH u poglavlju “Poticaji za obrazovanje, kulturu, znanost i zdravstvo u BiH – Međunarodna razvojna suradnja”.

Čapljinka Monika Sušac predstavit će u petak, 18. ožujka, svoj književni prvijenac čapljinskoj publici. Radi se u knjizi koja nosi naslov ''Možda mene čeka neki novi svijet''.

U galeriji ''Tau'' u Čapljini upriličena je izložba kipara, slikara i pjesnika Mate Sabljića pod nazivom ''Križni put''. U sklopu izložbe postavljeno je 17 izložaka - prvi izložak označava Isusa Krista na Maslinskoj gori, zatim slijedi XIV postaja križnog puta, a posljednji izložak predstavlja uskrsnuće.

Skype nudi najbolju kvalitetu razgovora, prema ovom istraživanju, ali i troši najviše internet prometa. Svako od nas ima neku aplikaciju namijenjenu za razgovor, a da to nije klasična telefonska funkcija.

Za više od sedam tisuća umirovljenika, koji mirovine primaju iz Federalnog zavoda MIO, ovih je dana obustavljena isplata, piše Večernji list BiH. Radi se uglavnom o umirovljenicima koji žive izvan granica naše države, međutim, nije zanemariv niti broj onih koji su bez ovog prava ostali iako žive na prostoru BiH.

Elektroprivreda Hrvatske zajednice Herceg Bosne putem ČA::portala obavještava korisnike kako će u petak, 11. ožujka, doći do prekida u isporuci električne energije na području općine Čapljine.

HVIDRA Čapljina upitila je u četvrtak novi dopis redakciji Čapljinskog portala koji prenosimo u cijelosti:

U cilju poticanja mladih za učenje stranih jezika Općinski odbor Mladeži HDZ BiH Čapljina organizirao je besplatni tečaj stranih jezika (Engleskog i Njemačkog).

- Email: capljinski.portal@gmail.com

- Mob: +387 63 808 889

- Uvjeti korištenja

- Marketing

O nama

                

Policija 

036 805 106 ; 122

Vatrogasno društvo

036 805 087; 123

Dom zdravlja 

036 808 155; 124

Općina  

036 805 052

036 805 983; Fax