Čapljinski portal - Prosinac 2016
Nedjelja, 11 Prosinac 2016 14:58

[FOTO] HOUR OF CODE u Čapljini

Već treću godinu zaredom učenici naše škole sudjeluje u velikom globalnom projektu „Hour of code“. Sat kodiranja  je projekt započet od strane neprofitabilne organizacije Code.org u SAD-u, s ciljem da na zabavan i koristan način zainteresira mlade za računalstvo, te ih dovede na „algoritamski način razmišljanja“ koji će im pomoći u boljem razumjevanju tehnologije koja ima veliku ulogu u našem svakodnevnom životu.

Danas na treću nedjelju Došašća ili Adventa slave se Materice. Ovaj narodni običaj ujedno je i crkveni blagdan. Iako nekada dragi i posebni običaji polako odlaze u zaborav, u Hercegovini i Dalmatinskoj zagori običaji se još uvijek donekle čuvaju. Djeca čestitaju majkama, a nakon čestitanja majke djecu i čestitare darivaju suhim smokvama, keksima, slatkišima, dok starije daruju i rakijom.

''Na sljedećoj sjednici Uprave kluba trebamo donijeti odluku da se stadion Podavala preimenuje i nazove po našem Perici Pavloviću'', poručio je na komemorativnom skupu u čast Perice Pavlovića predsjednik GOŠK-a Damir Petković.

Nedjelja, 11 Prosinac 2016 09:27

Završena deratizacija u HNŽ-u

Nakon stanke od osam godina, na području HNŽ-a završeno je provođenje jesenske sustavne deratizacije. Provedena je u razdoblju od 10. listopada do 5. studenoga, a izvršilo ju je izabrano poduzeće Eko-bel iz Laktaša nakon provedenoga postupka javne nabave, piše Večernji list BiH.

Nedjelja, 11 Prosinac 2016 09:24

Hrvatska će plaćati mirovine vojnicima HVO-a!

Novi zakon o hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata i članovima njihovih obitelji već je dulje vrijeme tema žustrijih rasprava na međuresornim koordinacijama Vlade Hrvatske. Nakon svakog sastanka nacrt Zakona o braniteljima dobiva novu verziju, a u ovome trenutku nitko ne može reći koja će biti konačna i koliko će opteretiti proračun.

Kulturno - zabavnim programom kojeg su upriličile Čapljinske mažoretkinje i ženska klapa ''Lira'' te HKUD ''Zora'' Struge - Gorica otvoren je Mali božićni sajam u Čapljini, kojeg već tradicionalno, četvrtu godinu zaredom organizira udruga ''Life'' Čapljina. 

U restoranu ''Astorija'' u Tasovčićima održana je donatorska večer koju već tradicionalno organizira Hrvatski nogometni klub Čapljina.

Na današnji dan, 10. prosinca 2016. godine obilježava se 17. obljetnica smrti prvog predsjednika Republike Hrvatske  dr. Franje Tuđmana.

Nakon provedene kriminalističke istrage, PU Čapljina podnio je izvješće Županijskom tužiteljstvu u Mostaru protiv Z. F. (1974.), rođenog u Kaknju, a nastanjenog u općini Stolac, zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i stavljanje u promet opojnih droga, navedeno je iz MUP-a HNŽ-a.

U Gabeli je u petak navečer nakon teške bolesti preminuo dugogodišnji predsjednik NK GOŠK, Perica Pavlović.

- Email: capljinski.portal@gmail.com

- Mob: +387 63 808 889

- Uvjeti korištenja

- Marketing

O nama

                

Policija 

036 805 106 ; 122

Vatrogasno društvo

036 805 087; 123

Dom zdravlja 

036 808 155; 124

Općina  

036 805 052

036 805 983; Fax