Čapljinski portal - Studeni 2016

''Bezveze vam je vijest i ovo je branša teška, ovdje je borba opstati na tržištu. Radnici će biti prekosutra pozvani na posao, danas su im puštene dvije plaće'', rekao je za Bljesak.info direktor Zvečevo Lasta d.d. Čapljina Ivan Raguž na upit o prestanku rada djelatnika ove tvornice.

”Prijedlog JP Elektroprivreda BiH d.d. – Sarajevo je da cijena usluge javnog opskrbljivača za pružanje univerzalne usluge ostaje ista i u 2017. godini, dok JP „Elektroprivreda HZ HB“ d.d. Mostar u svom prijedlogu traži da se kategoriji ostala potrošnja na 0,4 kV naponskoj razini snizi cijena u prosjeku za 3 posto, a kategoriji kućanstva cijena usluge javnog opskrbljivača za pružanje univerzalne usluge poveća za nešto manje od 1,5 posto”, priopćila je Regulatorna komisija za energiju u Federaciji Bosne i Hercegovine – FERK koja je utorak održala redovitu sjednicu.

 

Girja (eng.ketlbell) je rekvizit napravljen od ljevanog željeza koji izgleda kao kugla s drškom , možemo je još nazvati zvonastim utegom ili kako kaže tvorac Hard body sustava Tomislav, paklenom kuglom!

Vlada Hercegovačko-neretvanske županije novim Zakonom o zaštiti obitelji s djecom, uz rodiljske naknade, uvodi i pravo na dječji dodatak. Po usvajanju spomenutog zakona, pravo na dodatak za djecu moći će ostvariti roditelj, usvojitelj, skrbnik, očuh, maćeha, baka, djed i osoba kojoj je dijete odlukom nadležnog tijela povjereno na skrb i odgoj, koji živi u kućanstvu s djetetom.

U mjestu Bokulja, općina Čapljina u utorak oko 20:30 sati došlo je do prometne nesreće u kojoj su sudjelovali Adi H.(1983.) iz Stoca s vozilom "Ford Escort" i Dario M.(1986.) s vozilom "Peugeot".

Zastupnici Skupštine Hercegovačko-neretvanske županije usvojili su na svojoj današnjoj sjednici u Mostaru Prijedlog odluke o dopuni odluke o premiji – sudjelovanju osiguranih osoba u troškovima zdravstvene zaštite na teritoriju te županije, kojom se od plaćanja premije (markice) oslobađaju osobe mlađe od 18 godina, javlja Fena. 

Povodom obilježavanja obljetnice pogibije brigadira Božana Šimovića, legendarnog zapovjednika HVO-a, koji je 1992. godine poginuo na području Rotimlje, i u znak zahvalnosti svim hrvatskim vitezovima danas je u Zvirovićima služena Sveta Misa.

Visoka tjelesna temperatura, glavobolja i bolovi u mišićima samo su neki od simptoma gripe. Ova zarazna bolest lako je prenosiva i stoga je važno preventivno djelovati, a jedan od načina je i pravovremeno cijepljenje.

Liječnici i medicinsko osoblje masovno odlaze iz BiH na tržište Europske unije koje nudi bolje uvjete za život i rad. Stručnjaci upozoravaju kako društvo nešto mora poduzeti. Nastavi li se ovakav negativan trend, kažu, moglo bi doći do kolapsa zdravstvenog sustava.

Središnje izborno povjerenstvo BiH danas će uručiti uvjerenja o dodjeli mandata načelnicima/gradonačelnicima općina/gradova izabranim na Lokalnim izborima u BiH 2. listopada, najavljeno je iz SIP-a.

- Email: capljinski.portal@gmail.com

- Mob: +387 63 808 889

- Uvjeti korištenja

- Marketing

O nama

                

Policija 

036 805 106 ; 122

Vatrogasno društvo

036 805 087; 123

Dom zdravlja 

036 808 155; 124

Općina  

036 805 052

036 805 983; Fax