Čapljinski portal - Listopad 2016
Utorak, 11 Listopad 2016 08:49

Čapljina: Grom zapalio štalu sa streljivom

Nakon što je sinoć u Zvirovićima, općina Čapljina, grom udario i zapalio štalu S.B. u kojoj je bilo metaka od vatrenog oružja, vatrogasci su gašenju objekta pristupili s mjerama visokog rizika, ističe se u dnevnom izvješću Operativnog centara civilne zaštite HNŽ-a.

U okviru prvog kola rukometne lige Herceg Bosne polaznici Rukometne akademije Čapljina odmjerili su snage s domaćom ekipom RK Vitez te su na kraju poraženi sa rezultatom 30 : 26.

Konačno su stvoreni uvjeti za nastavak izgradnje ceste Neum – Stolac, te je jučer raspisan međunarodni natječaj za izvođača radova magistralnog puta M-17.3, LOT1 i LOT 2, saznaje Akta.ba.

Kandidatu koalicije SDA- SBB- SDP za načelnika Stoca Samiru Kalpanu prijeti kazna zatvora od najmanje 6 mjeseci, dokaže li Tužiteljstvo Hercegovačko-neretvanske županije, koji protiv Kaplana i ostalih sudionika izgreda u Stocu u nedjelju 2. listopada da je dužnosnik SDA fizički napao predsjednika Općinskog izbornog povjerenstva Stolac Ivicu Perića i pretukao člana biračkog odbora Marija Raguža, koji se od posljedica napada još oporavlja na Intenzivnoj njezi Sveučilišne kliničke bolnice Mostar, potvrdili su za Hrvatski Medijski Servis pravni stručnjaci.

U povodu Svjetskoga dana pošte 9. listopada Hrvatska pošta (HP) Mostar izdala je redovitu poštansku marku „Etnološko blago – Stari poljodjelski alati“ u arku od 10 maraka, žig i omotnicu prvoga dana (FDC). Dizajn izdanja potpisuje Vijeko Lučić, marka nominalne vrijednosti 1,10 KM tiskana je u tiskari Zrinski u Čakovcu. Prvi dan izdanja 9. listopada 2016. godine. Etnologija, kao znanost koja se bavi proučavanjem kulture pojedinih naroda, u svom istraživanju posebno se bavi oblicima poljoprivrednog gospodarstva.

Damir Borovac više nije trener nogometaša Čapljine, doznaje Bljesak.info u ovom federalnom prvoligašu.

Odbojkašice Hrvatskog odbojkaškog kluba ''Čapljina'' poražene su na otvaranju sezone na domaćem terenu od ekipe HŽOK ''Smeč'' iz Širokog Brijega.

Član Predsjedništva BiH i prvi čovjek HDZ-a BiH, Dragan Čović posjetio je Stolac, grad koji je u fokusu javnosti nakon lokalnih izbora 2. listopada. Buru je digla i njegova izjava da je "Stolac hrvatski prostor".

Ponedjeljak, 10 Listopad 2016 12:10

Stranci spremni promatrati nove izbore u Stocu

''Međunarodni promatrači bi dali dodatnu vrijednost izbornom procesu, ali oni ne mogu zamijeniti posvećenost domaćih institucija i političkih stranaka slobodnim i fer izborima'', rečeno je za Bljesak.info iz OHR-a na upit o tome trebaju li se u izborni proces u Stocu trebaju uključiti međunarodni promatrači umjesto domaćih.

Iz kuće u Šurmancima otuđena je veća količina novca, a lopovi su uhvaćeni u mjestu Kovačine.

- Email: capljinski.portal@gmail.com

- Mob: +387 63 808 889

- Uvjeti korištenja

- Marketing

O nama

                

Policija 

036 805 106 ; 122

Vatrogasno društvo

036 805 087; 123

Dom zdravlja 

036 808 155; 124

Općina  

036 805 052

036 805 983; Fax