Čapljinski portal - Listopad 2016

Na 31. sjednici Vlada Hercegovačko-neretvanske županije usvojila je Nacrt Zakona o ugostiteljskoj djelatnosti, kojim se utvrđuju način i uvjeti pod kojima pravne i fizičke osobe mogu obavljati ugostiteljsku djelatnost, osnutak i prestanak rada ugostiteljskih objekata, njihovo razvrstavanje i kategoriziranje, ugostiteljske usluge u domaćinstvu i na obiteljskom poljoprivrednom gospodarstvu, te na plovnom i plutajućem objektu. Na prijedlog Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede razmatrana je Informacija o tijeku izrade Zakona o šumama u HNŽ, te donesen Zaključak da Ministarstvo treba intenzivirati aktivnosti u svezi s izradom Zakona kako bi se, u što kraćem roku, našao na dnevnom redu sjednice Vlade.

Hvalevrijednu akciju u subotu (subota, 15. listopad) je pokrenula MZ Višići, a uređivao se prostor oko Spomenika poginulim hrvatskim braniteljima, te jedan dio koji pripada OŠ “Lipanjske zore”. Još preostaje čišćenje groblja Sv. Ante, kako bi ti prostori bili adekvatno pripremljeni za dan koji nam dolazi, a to je Dušni dan u kojem se sjećamo svih naših pokojnika.

Privremeni područni ured Misije OESS-a u BiH otvoren je u ponedjeljak u Stocu, s ciljem aktivnijeg angažmana u toj općini. Voditelj Misije OESS-a u BiH, veleposlanik Jonathan Moore kazao je kako će ovaj privremeni ured, čije su otvaranje podržala sva tri člana Predsjedništva BiH, kao i sami Stočani, služiti i biti na raspolaganju građanima te općine.

Tradicionalno kulturno-turističko druženje "53 dana za 53 godine kraljice Katarine" nastavlja se u Čapljini 20. listopada, u zgradi željezničkog kolodvora.

U petak, 14.10.2016. godine u školi u Dračevu održan je sastanak članova obitelji poginulih branitelja iz Domovinskog rata, predstavnika branitelja iz Domovinskog rata i predstavnika Udruge „Hercegovac“ iz Dračeva. 

U nedjelju, 23. listopada 2016. godine s početkom u 19:00, u Gradskoj sportskoj dvorani, odigrat će se susret Lige Herceg Bosne između HKK Čapljina Lasta i KK Novi Travnik. 

Proteklog vikenda gimnazijalci iz Čapljine posjetili su Franjevački samostan u Kreševu. 

Središnje izborno povjerenstvo BiH objavilo je danas na svojim web stranicama službene i potvrđene rezultate izbora za sve općine u Bosni i Hercegovini.

Ponedjeljak, 17 Listopad 2016 14:36

Počinju radovi na dionici Zvirovići - Počitelj

Radovi na nastavku izgradnje autoceste kroz Hercegovinu očekuju se uskoro, potvrdili su iz javnog poduzeća Autoceste Federacije BiH.

Izmjene Zakona o sigurnosti prometa BiH, predlagača Ministarstva prometa i komunikacija BiH, a koji je u Zastupničkom domu Parlamenta BiH usvojen u prvom čitanju i o kojem je nedavno obavljena javna rasprava, osim brojnih pooštrenih kaznenih odredbi za nesavjesne vozače omogućit će i uvođenje novine koja bi trebala biti od opće koristi za zdravlje svih stanovnika i okoliš BiH.

- Email: capljinski.portal@gmail.com

- Mob: +387 63 808 889

- Uvjeti korištenja

- Marketing

O nama

                

Policija 

036 805 106 ; 122

Vatrogasno društvo

036 805 087; 123

Dom zdravlja 

036 808 155; 124

Općina  

036 805 052

036 805 983; Fax