Čapljinski portal - Listopad 2016

Policijska uprava Čapljina obaviještena je iz Staračkog doma u Domanovićima da je njihov korisnik M.Ć.(1942) iz Tasovčića izvršio samoubojstvo iz vatrenog oružja u krugu njihovog objekta.

Ovih dana iz tiska je izašla slikovnica Flipko – avanture koji izaziva opće oduševljenje gdje se kod pojavi. Predstavljamo Vam novu Flipko slikovnicu koja najmlađim donosi zanimljivu priču o Flipku. Autori su imali želju da najmlađima ponude nešto novo i zanimljivo, a istovremeno korisno došli su do ideje da Flipko – flips dobije svoju slikovnicu.

Četvrtak, 20 Listopad 2016 13:01

Sport Reality otvara prvu poslovnicu u Čapljini!

U ponedjeljak, 24. listopada, u Čapljini je zakazano otvaranje prve Sport Reality prodavaonice.

Prednost sadnje smilja, uz relativno mala početna ulaganja, je i ta što je smilje kultura koja ne zahtijeva sadnju svake godine. Prosječni vijek trajanja je sedam godina, što je razdoblje u kojem biljka postiže optimalne prinose.

Preustroj BiH nakon izbora koji su ponovo izazvali nacionalne tenzije, trebao bi ići u pravcu stvaranja dva nova distrikta - pored Brčko Distrikta BiH formirala bi se distrikt Srebrenica i distrikt Stolac-Neum!

Marijo Raguž, Stočanin koji je na lokalnim izborima 2. listopada u Stocu bio jedan od članova Općinske izborne komisije na izbornom mjestu Podgrad, i u fizičkom nastraju kandidata za načelnika teško ozlijeđen, za Republiku je govorio o danu koji je za njega mogao lako biti koban. “Zaradio” je “samo” potres mozga ali i veliko razočarenje nasilničkim ponašanjem svojih sugrađana. Ali ono što ga najviše šokira je, kako kaže, laž.

Četvrtak, 20 Listopad 2016 08:32

Svaki peti muškarac nije otac ‘svog’ djeteta

Testiranja genetskih uzoraka koja se provode u Bosni i Hercegovini trebala bi zabrinuti velik broj muškaraca u toj zemlji jer se pokazalo kako svaki peti među onima koji se takvim provjerama podvrgnu zapravo nije biološki otac djeteta kojemu je upisan kao roditelj u matičnim knjigama, prenio je Dnevni avaz.

Četvrtak, 20 Listopad 2016 08:28

Propalo povećanje trošarina na gorivo

Zastupnički dom Parlamentarne skupštine BiH prihvatio je negativno mišljenje Povjerenstva za proračun i financije o Prijedlogu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o trošarina u BiH koji je predložilo Vijeće ministara BiH. Riječ je o rješenju kojim se uvećava trošarina za naftne derivate za 0,15 maraka po litru te se uvodi i trošarina i cestarina za biogorivo i biotečnosti. 

Prije 16 dana u BiH su održani lokalni izbori. No u Stocu su nakon brojnih incidenata i fizičkih obračuna - prekinuti Problemi u Stocu ne mogu se pomesti, ni sakriti.  Mali grad, velikih podjela. Od škola, restorana i kafića - sve se dijeli na hrvatsko i bošnjačko. "Nekome ne odgovara da bude mir u ovom gradu, ne znaju kako da dođu na vlast pa zavađuju narod", tvrdi lokalni stanovnik Ivan, prenosi RTL Televizija. 

Višići su u okviru 7. kola Županijske lige HNŽ gostovali u Kruševu kod istoimenog domaćina i već u prvom poluvremenu riješili pitanje pobjednika. Puno bolje su Višićani otvorili utakmicu, dominirali terenom, te poveli iz prvog udarca na utakmici i to u 3. minuti Hasanović je pobjegao pažnji domaće obrane te iskosa matirao vratara domaćina Džebu.

- Email: capljinski.portal@gmail.com

- Mob: +387 63 808 889

- Uvjeti korištenja

- Marketing

O nama

                

Policija 

036 805 106 ; 122

Vatrogasno društvo

036 805 087; 123

Dom zdravlja 

036 808 155; 124

Općina  

036 805 052

036 805 983; Fax