Čapljinski portal - Listopad 2016

Nakon nedavnih nemilih događaja u Stocu, nasilja i prekida lokalnih izbora, ovo malo hercegovačko mjesto došlo je ponovno u središte zbivanja kako u BiH, tako i šire. Sukobi koji su predmet policijskih istraga, izbori koji još uvijek čekaju odluku Središnjeg izbornog povjerenstva BiH... još su glavna tema u Stocu, ali bez obzira na sve gradić živi. Ponajviše se to osjeća kroz turizam.

U Gradskoj sportskoj dvorani u Čapljini odigrana je prijateljska utakmica između Rukometne akademije ''Čapljina'' i HMRK ''Zrinjski'' iz Mostara. 

Međunarodni koncert klasične glazbe održan je u crkvi sv. Franje u Čapljini. 

Petak, 21 Listopad 2016 18:40

Prekid u isporuci električne energije

Iz Elektroprivrede Hrvatske zajednice Herceg-Bosne poslovnica Čapljina stiže obavijest kako će dana 22. listopada (subota), doći do obustave napajanja električnom energijom u dijelu naseljenog mjesta Doljani u vremenu od 08.00 do 16.00 sati.

U subotu, 22. listopada 2016. godine s početkom u 14:30, na Bjelavama će se odigrati utakmica Prve lige Federacije BiH između HNK ''Čapljina'' i NK ''Novi Travnik.

Svečana večera i dodjela zahvalnica za dragovoljne darivatelje krvi organizirana je u hotelu Mogorjelo u Čapljini. 

Druga berba smilja ove godine u Hercegovini i dalje je na čekanju. Vremenske neprilike, točnije stalne kiše, onemogućavaju da se krene s berbom i proizvodnjom eteričnog ulja od ove biljke.

Na svojoj četrnaestoj sjednici Predsjedništvo Saveza općina i gradova Federacuhe BiH informirano o tome kako je Vlada Federacije BiH prihvatila Prijedlog Sporazuma o saradnji između Vlade Federacije BiH, Parlamenta Federacije BiH i Saveza općina i gradova Federacije BiH koji ima za cilj osigurati veći stupanj suradnje između potpisnika Sporazuma prilikom izrade i usvajanja zakonskih propisa koji se tiču jedinica lokalne samouprave.  

Kako bi se očuvala i prikazala hercegovačka tradicija i običaji, brojni entuzijasti daju izuzetan doprinos razvoju ruralnog turizma. Kako bi te ljude educirali, za pružatelje turističkih usluga u seoskim domaćinstvima u četvrtak je održana radionica u organizaciji Turističke zajednice Hercegovačko-neretvanske županije.

Kako na pravilan način izbjeći ponovno nakupljanje kilograma tijekom zimskog razdoblja upitali smo našeg Čapljinca Matea Jovanovića, profesora sporta i tjelesnog odgoja, licenciranog trenera Total Body Coach-a, Hard Body Coach Level 2, polaznika mnogih edukacija iz oblasti kondicijske pripreme i olimpic weihgtlifting-a, dugogodišnjeg sportaša i trenera.

- Email: capljinski.portal@gmail.com

- Mob: +387 63 808 889

- Uvjeti korištenja

- Marketing

O nama

                

Policija 

036 805 106 ; 122

Vatrogasno društvo

036 805 087; 123

Dom zdravlja 

036 808 155; 124

Općina  

036 805 052

036 805 983; Fax