Raguž: Trebamo svi u klubu shvatiti ozbiljnost situacije

19 Sij 2017
4396 puta
Piše: Ersan Bijedić | Dnevni list Piše: Ersan Bijedić | Dnevni list

Osim Veleža, koji je uvjerljivo najranije krenuo u pripreme od federalnih prvoligaša, među rijetkima koji su već u pogonu su i nogometaši Čapljine čiji je igrački kadar na okupu od ponedjeljka.

Trener Tomislav Raguž, koji je ekipu preuzeo u posljednjih pet kola jeseni, će sad imati vremena s raspoloživim snagama obaviti kompletne pripreme i sastaviti tim po svom ukusu.

''Smišljeno smo krenuli ranije spram većine ostalih ekipa, malo radi vremenskih nepogoda, a malo radi duge stanke gdje ćemo nastojati da igrače u prvom tjednu uvedemo kroz laganiji trening. Atmosfera je dobra i nadamo se da ćemo uvodni dio proći bez ozljeda'', kaže Raguž.

Od ranije znamo da je Čapljina dobila dva nova vezna igrača, Martina Puljića (20) iz GOŠK-a te Josipa Miketeka (19), koji je posuđeni član Zrinjskog.

S druge strane klub je napustio Petar Raguž koji je prešao u GOŠK iz Dubrovnika (Treća HNL). Osim njega Salko Jazin trenira s Krupom, dok bi Gabrijel Zubac mogao u Dečić (Crna Gora).

S ekipom redovito trenira nekoliko novih lica, ali njihov angažman još nije definiran.

''Trebat će nam tu još nekoliko igrača koji imaju kvalitetu za ovu ligu koja je zahtjevna i nosi neke svoje posebne zakonitosti. Zato je drukčije kad dobiješ igrača s iskustvom u njoj ili ne'', napominje trener Čapljine.

Start proljetnog dijela natjecanja Prve lige FBiH je na rasporedu 4./5. ožujka. Čapljina ima već dogovoreno nekoliko pripremnih utakmica, to su susreti s Širokim Brijegom na Mostarskom blatu 21. siječnja, Neretvancem 25. siječnja, Željezničarom 28. siječnja i s Metallegheom 7. veljače.

''Rano krećemo s utakmicama, ali možda nije loše da vidimo tko nam je došao, ali i da razbijemo monotoniju treninga'', kaže Raguž.

Iz Prve lige FBiH će na proljeće vrlo vjerojatno ispasti pet klubova, a Čapljina je trenutačno na 13. mjestu, odnosno jedan bod manje od spasonosne 11. pozicije.

''Trebamo svi u klubu shvatiti ozbiljnost situacije, ne treba mi veliki broj igrača, ali mi treba par kvalitetnih pojačanja. Jedino je Novi Travnik definitivno otpao, svi drugi imaju ambiciju, što je i normalno. Liga je izjednačena i svako svakoga može pobijediti'', zaključio je Tomislav Raguž.

- Email: capljinski.portal@gmail.com

- Mob: +387 63 808 889

- Uvjeti korištenja

- Marketing

O nama

                

Policija 

036 805 106 ; 122

Vatrogasno društvo

036 805 087; 123

Dom zdravlja 

036 808 155; 124

Općina  

036 805 052

036 805 983; Fax