Čapljinku Ivanu Krešić karijera odvela do Norveške

20 Stu 2016
4943 puta
Piše: Vecernji.ba Piše: Vecernji.ba Foto: Vecernji.ba

''Vodila sam se onom poznatom uzrečicom da sreća prati hrabre, ali isto tako i onim da se pružene prilike ne propuštaju. I, eto, tako sam spakirala kovčege i s bratom Lovrom došla u hladnu Norvešku.

To hladnu mislim samo na vremenske uvjete, a sve je ostalo jako toplo, počevši od prijma u novom klubu, pa do suigračica i trenera. Ma, sve je super i ovo je zaista velika stvar u mojoj igračkoj karijeri'', kazala nam je mlada Čapljinka Ivana Krešić koja nakon svoje rodne Čapljine, pa preko mostarske Katarine i zagrebačke Lokomotive, karijeru nastavlja u norveškoj ligi, piše Vecernji.ba.

To joj je, kako kaže, oduvijek bio san - zaigrati u nekoj od jakih skandinavskih liga. Zato već u ovom trenutku može povući crtu i osvrnuti se na sve dosadašnje rezultate, kako u klupskom tako i reprezentativnom rukometu.

Iako je još mlada, iza Ivane je dosta toga uspješnog pa je ponosna na činjenicu što je članica hrvatske juniorske reprezentacije s kojom je ovog ljeta nastupila na svjetskom juniorskom prvenstvu u Rusiji. Prije tri godine ova je talentirana Čapljinka nastupila i za reprezentaciju BiH, a sve to uz odlične nastupe u mostarskoj Katarini, a onda i zagrebačkoj Lokomotivi. Sada je u norveškom gradiću Tynset i istoimenom klubu gdje na svakom koraku nailazi na dobrodošlicu.

''Ovdje je zaista pravi raj na zemlji. Ljudi cijene vaš trud i želju pa sam tako više nego dobro primljena u klubu, a i gradiću u kojem živim. Trenutačno smo u 4. diviziji i klub ide prema višoj razini pa se očekuju baš krupne stvari na tom klupskom planu. Svi znamo koliko je jak norveški ženski rukomet pa mi je više nego čast braniti boje svoga kluba.

Uz sve to, jako mi je drago što je i brat Lovro prešao iz Čapljine igrati ovdje u Norvešku te smo sada tu zajedno, a i njegov klub je na putu izboriti najelitnije klupsko natjecanje u ovoj zemlji. Zadovoljna sam trenutačnom situacijom. Učimo jezik, a u klubu je zaista sve super pa imamo dosta velike ambicije. Naravno, i moja je želja jednoga dana zaigrati u onim najboljim norveškim klubovima'', optimistična je Ivana.

Već u prvim nastupima za svoj novi klub u Norveškoj Ivana je osvojila srca navijača i pobrala simpatije medija koji o njoj već pišu i pri tome naglašavaju kako je ona stigla iz Hrvatske koja je jaka i u muškom, a i ženskom rukometu.

 

''Jako je važna potpora roditelja. Hvala i našim trenerima u Čapljini Draganu Sutonu i Mateu Jovanoviću, ali i Milenku Avdaloviću te trenerima u Lokomotivi i reprezentaciji Hrvatske i BiH'', dodaje Čapljinka.

- Email: capljinski.portal@gmail.com

- Mob: +387 63 808 889

- Uvjeti korištenja

- Marketing

O nama

                

Policija 

036 805 106 ; 122

Vatrogasno društvo

036 805 087; 123

Dom zdravlja 

036 808 155; 124

Općina  

036 805 052

036 805 983; Fax