Pogledajte detalje o pokušaju pljačke ljekarne u Čapljini

02 Velj 2015
1157 puta
Tekst: Robert Soldo | Večernji list Tekst: Robert Soldo | Večernji list Foto: Čapljinski portal

Dvojica mladića iz Mostara, konobar Alan Teodorović i taksist Nino Mustafić, uhićeni su preksinoć zbog sumnje da su opljačkali ljekarnu Helena vital u središtu Čapljine.

Drama se odigrala iza 19:00 sati kada su dvojica naoružanih i maskiranih mladića upala te pištolj uperila u šokiranu djelatnicu (19) pa pokupila novac iz blagajne, no pri bijegu s plijenom u vreću suprotstavio im se njezin hrabri otac i vlasnik ljekarne, koji je bio u uredu.

Na izlazu je uhvatio jednog od njih, dok se drugi ''ukipio'', vjerojatno, od straha. Drskog razbojnika Mustafića je svom silinom udarao po glavi drškom plinskog pištolja, koji je držao kod sebe jer je već ranije tri puta opljačkan na istovjetan način, a samo u posljednjem slučaju mu je bilo oteto oko 2.000 KM.

Kako se ubrzo ispostavilo, i pretučeni razbojnik je imao plinski pištolj. Vozilom Hitne pomoći je odvezen u mostarsku bolnicu gdje su utvrdili da nema teške ozljede, ali je ipak zadržan na liječenju.

Njegov pratitelj nije se micao do dolaska policije pa ga je jučer i ispitao županijski tužitelj Mirko Miličević.

Kako neslužbeno doznajemo, istražitelji uhićene povezuju sa serijom oružanih pljački koje su posljednjih mjesec dana potresale Mostar i okolicu.

''Teodorović je očito imao sporednu ulogu. Sumnjamo da je dvije večeri ranije s ekipom obilazio CM u Čapljini i jednu ljekarnu u mostarskom naselju Mazoljice, ali su iz nekog razloga odustali.

S druge strane, za Mustafića pak sumnjamo da je imao izrazitiju ulogu, ali ćemo to tek vidjeti nakon saslušanja'', navode iz PU Mostar napominjući kako jedan od uhićenih živi na aveniji, a drugi u naselju Tekija.

''Moj muž je bio u ljekarni kada su ušla dvojica maskiranih muškaraca. Uspio ih je, na sreću, savladati'', kratko je rekla potresena vlasnica ljekarne Helena.

Već smo pisali kako su ovog mjeseca u Mostaru naoružani pljačkaši orobili benzinsku crpku u Dubrovačkoj ulici, automat klub ''Crveno-crno'' na starom igralištu, trgovinu ''Namex'' u Ulici kralja Tomislava, trgovinu ''Amko'' u Donjoj Mahali, ''Namex'' u Ulici kneza Trpimira na Bijelom brijegu...

Sve to primoralo je policiju da sigurnosnu situaciju stavi na višu razinu.

- Email: capljinski.portal@gmail.com

- Mob: +387 63 808 889

- Uvjeti korištenja

- Marketing

O nama

                

Policija 

036 805 106 ; 122

Vatrogasno društvo

036 805 087; 123

Dom zdravlja 

036 808 155; 124

Općina  

036 805 052

036 805 983; Fax