Čapljinci će vrebati kontru, domaći traže iskupljenje za Goražde

20 Kol 2016
1152 puta
Piše: Ersan Bijedić | Dnevni list Piše: Ersan Bijedić | Dnevni list Foto: Čaportal

U još uvijek uvodnom dijelu prvenstva Prve lige FBiH tek saznajemo što je tko napravio u ljetnom prijelaznom roku i pripremama pa je tako i pred 11. lokalni derbi GOŠK-a i Čapljine u ovom rangu natjecanja. 

Ipak neke stvari se znaju pa su po sklopljenom timu Lavovi (nastupit će bez suspendiranog Tihomira Jelavića) bez sumnje favoriti ove utakmice. 

GOŠK je ligu otvorio sigurnom pobjedom protiv Novog Travnika (2:0), ali visok poraz u Goraždu (3:0) nikako nije u skladu s ambicijama kluba i sigurno zabrinjava pred sljedeće oglede. 

Jedan od njih je i duel s Čapljinom koja je i prošle sezone u Gabelu stigla kao autsajder. 

Prošle jeseni je mlad i neafirmiran tim Čapljine pobijedio iz dva kontra napada (2:1) i otvorio put k vrlo uspješnoj sezoni, a Gabeljane gurnuo u suprotnom pravcu. 

Ove godine je odnos snaga sličan ili možda još izraženiji u korist GOŠK-a koji je ipak pokazao da je ranjiv. 

Pritisak rezultata je na domaćinima, ali ni Čapljinci nisu u poziciji previše kalkuliranja kao tim koji je osvojio jedan bod u prva dva kola. 

Osim toga, nakon oproštaja Darija Jelčića, odnosno sadašnjeg nedostatka iskustva, kreativnog igrača s idejom, za momčad Damira Borovca bi ove sezone igra na kontru u gostima, i preko brzonogog Salke Jazvina, mogla biti još važnija osnova za skupljanje bodova. 

Dva kluba iz općine Čapljina su svoje službene utakmice odigrali u ovkiru prvenstva Prve lige FBiH, a u dosadašnjih deset mečeva su nešto uspješniji Gabeljani koji imaju četiri pobjede. 

Čapljina je slavila tri puta, a odigrana su i tri remija (ukupna gol razlika je 8:5 u korist GOŠK-a). 

Prije formiranja Prve lige FBiH Čapljina i GOŠK su se sastajali i u Ligi HB, dok su prije rata uglavnom imali samo prijateljske susrete jer je tadašnji Borac pretežito igrao Republističku ligu, a GOŠK Zonsku. 

Borovcu deseti lokalni derbi

Danas trener Čapljine, Damir Borovac, je vodio jednu od ove dvije momčadi u 9 od dosadašnjih 10 utakmica. 

Pet puta je vodio GOŠK u derbijima, a četiri puta Čapljinu. Pobjeđivao je s obje ekipe. 

Njegov osobni ukupni skor je četiri pobjede (po dva puta s Čapljinom i GOŠK-om), dva poraza (po jednom s obje ekipe) i tri remija (dva puta kao trener GOŠK-a, jednom s Čapljinom). 

Jedini derbi u kojem nije vodio jednu od ove dvije momčadi je onaj odigran 4. travnja 2015. godine u Gabeli kada je na klupi Lavova bio Darko Vojvodić, a Čapljinaca Draženko Krmek. 

- Email: capljinski.portal@gmail.com

- Mob: +387 63 808 889

- Uvjeti korištenja

- Marketing

O nama

                

Policija 

036 805 106 ; 122

Vatrogasno društvo

036 805 087; 123

Dom zdravlja 

036 808 155; 124

Općina  

036 805 052

036 805 983; Fax