Damir Borovac: Treba se spustiti na zemlju, raditi u okvirima u kojim možemo

03 Kol 2016
1829 puta
Piše: Ersan Bijedić | Dnevni list Piše: Ersan Bijedić | Dnevni list

S mladom, neafirmiranom momčadi Čapljina je prošle sezone ostvarila iznenađujući uspjeh u Prvoj ligi FBiH plasmanom na diobu trećeg do petog mjesta, ovog ljeta dodatno pomladila igrački kadar, ali najave ciljeva i očekivanja iz kluba i dalje često sežu do vrlo ambicioznog ponavljanja sličnog uspjeha ili čak iskoraka.

Koliko je to realno prilično je upitno u ovoj fazi jer se radi o, dobrim dijelom, kadru nedokazanom u ovom rangu (posebno kad su u pitanju pristigli nogometaši) i može biti mač s dvije oštrice, a zbog čega loptu spušta trener Damir Borovac.

''Mi moramo tražiti ostanak u ligi, samo što će za miran ostanak trebati biti plasiran u gornji dio ljestvice'', kaže Borovac od kojeg nitko i ne može tražiti više s postojećim timom.

''Neki govore da imamo bolji tim nego prošle sezone. Ali imamo sasvim novu ekipu, igrače koji nikad nisu igrali ovaj rang, ne znam na osnovu čega se to priča. Treba se spustiti na zemlju, raditi u okvirima u kojim možemo. Znamo koliko smo uložili u tim i ne možemo govoriti o nekoj velikoj priči''.

Čapljinci su posljednju provjeru imali u Metkoviću gdje su savladali Neretvu 2:1. Bilo je to uvježbavanje igre za gostovanje visočkoj Bosni u subotu (17.30 sati).

''Dobro smo odradili utakmicu, prvo poluvrijeme smo napadali i pokazali da se možemo vratiti kad gubimo. Pustili smo kasnije protivniku posjed i kaznili ih iz kontre. Koristili smo samo 13 igrača i golmana, one koji čine najuži izbor za prvenstvo'', kaže Borovac.

Trener Čapljinaca je manje – više zadovoljan protekom priprema.

''Nije loše, ali smo imali malo vremena, sigurno nam nedostaje jedan tjedan za pripremu. Ali i drugi su imali isto. Dosta smo mijenjali i gradimo tim iznova. Moramo biti radna ekipa, trkački i zajedništvom nadomjestiti neke druge stvari koje nemamo''.

Pripreme su gotove i sad su okrenuti dvoboju s Bosnom u Visokom.

''Druge ekipe su se dobro pojačale, vidim i Bosna. Uzeli smo im bod u Visokom prošle sezone, a kasnije se pokazalo da su odlična ekipa, sigurno su osigurali ostanak. Nadam se da će biti dobra utakmica, a s obzirom da je 1. kolo, može se svašta dogoditi'', zaključio je Damir Borovac. 

- Email: capljinski.portal@gmail.com

- Mob: +387 63 808 889

- Uvjeti korištenja

- Marketing

O nama

                

Policija 

036 805 106 ; 122

Vatrogasno društvo

036 805 087; 123

Dom zdravlja 

036 808 155; 124

Općina  

036 805 052

036 805 983; Fax