Istraga zbog pokušaja brisanja projekta izgradnje autoceste Mostar - Počitelj

23 Srp 2016
1777 puta
Večernji List Večernji List

Pokušaj brisanja projekta izgradnje dionice autoceste od Bune kod Mostara do Počitelja iz strategije projekata cestovne infrastrukture u Federaciji BiH detaljno će se istražiti, a istraga će na prijedlog Denisa Lasića (HDZ BiH), federalnog ministra prometa i veza, ići prema Ministarstvu kojemu je na čelu te javnim poduzećima Autoceste i Ceste FBiH.

Prema saznanjima koja je na jučerašnjoj sjednici Vlade FBiH u Sarajevu iznio ministar Lasić, dopisom koji je netko od čelnika spomenutih javnih poduzeća poslao Direkciji za europske integracije BiH, pokušalo se projekt izgradnje dionice Mostar - Počitelj ostvariti bez izvora financiranja pod izgovorom i lažima da je FBiH odustala od ovog projekta, piše Večernji list BiH. 

“Izgradnja dionice autoceste od Mostara do Počitelja dio je strategije projekta cestovne infrastrukture koji je donijela i iza kojeg stoji ova Vlada i mi to moramo ovdje jasno poručiti te zatražiti istragu o tomu tko je pokušao pokretati procedure koje su mimo spomenute strategije”, kazala je Jelka Milićević, dopredsjednica Vlade i ministrica financija koja je po ovlasti premijera Fadila Novalića jučer vodila sjednicu. Ovakav zaključak podržali su svi nazočni ministri na sjednici Vlade. Njegovim donošenjem i službeno se pokreće istraga protiv osoba koje su zlouporabom položaja i ovlasti pokušale zaustaviti za područje Hercegovine, ali i cijele Federacije BiH, značajan projekt cestovne infrastrukture.

Večernji list je objavio kako je listu projekata kojima je Državni odbor aplicirao europskim financijskim institucijama izmijenio bivši direktor Autocesta FBiH Jasmin Bučo kako bi se novac preusmjerio na projekt u Zenici.

Federalna Vlada, među ostalim točkama, jučer je usvojila i informaciju o provođenju izvanrednih mjera u uvjetima ekstremno visokih temperatura i podržala njihovo provođenje u zdravstvenim ustanovama na cijelom teritoriju FBiH. Te mjere podrazumijevaju da radno vrijeme na razini primarne zdravstvene zaštite i specijalističko-konzultativnih službi počinje u sedam sati, da se prioritet kod ostvarivanja usluga zdravstvene zaštite da kroničnim bolesnicima, maloj djeci, trudnicama i ljudima starijima od 65 godina te da roditelji koji dovode djecu na cijepljenje protiv zaraznih bolesti to učine najkasnije do devet sati ujutro.

Poslodavcima je preporučeno da djelatnicima koji obavljaju poslove na otvorenom i suncu početak radnog vremena pomjere na šest sati ujutro. Ako tehnologija posla to ne dopušta, treba razmotriti mogućnost da poslovi u razdoblju od 12 do 16 sati budu prekinuti i nastavljeni poslije 16 sati , rečeno je 
na Vladi.

- Email: capljinski.portal@gmail.com

- Mob: +387 63 808 889

- Uvjeti korištenja

- Marketing

O nama

                

Policija 

036 805 106 ; 122

Vatrogasno društvo

036 805 087; 123

Dom zdravlja 

036 808 155; 124

Općina  

036 805 052

036 805 983; Fax