Mještani Višića ogorčeni lažnim obećanjima

18 Srp 2016
4160 puta
visici.com visici.com

Nakon brojnih upita stanovnika naseljenog mjesta Višići o rekonstrukciji lokalnih cesta na području Višića, dana 15. 06. 2016. godine održan je sastanak s mještanima gdje je, između ostalog, konstatirano da je poduzeće „Agroherc“ d.o.o., kao korisnik tih cesta, dužno sudjelovati u rekonstrukciji. 

Povjerenstvo MZ Višići uputilo je dopis poduzeću „Agroherc“ d.o.o., u kojem je navedeno da bi isti trebali financijski sudjelovati u rekonstrukciji sa iznosom od 40.000,00 KM jer su strojevi tog poduzeća u najvećoj mjeri doprinijeli uništavanju tih cesta.

 

Dana 04.07.2016.godine poduzeće „Agroherc“ d.o.o. se pismenim putem očitovalo za gore spomenuti problem. U svom dopisu navode da su prije par mjeseci naručili izvedbeni projekt sanacije i rekonstrukcije, te da će radove u vrijednosti od 66.440,00 KM izvesti poduzeće „Putovi“ d.o.o. Grude, a kad se za to steknu najpovoljniji uvjeti.

 

 

Imajući u vidu da „Agroherc“ d.o.o. do sada nikad nije sudjelovao u bilo kakvoj pomoći izgradnje lokalne infrastrukture,štoviše, navedeni putovi su sanirani od strane stanovnika, Mjesna zajednica Višići kontaktirala je poduzeće „Putovi“ d.o.o. Grude kako bi definirali početak i uskladili dinamiku izvođenja radova sa ostalim projektima planiranim od MZ Višići.

 

 

Po primitku odgovora od poduzeća „Putovi“ d.o.o. Grude, predstavnici MZ Višići ostali su više nego negativno zatečeni. Naime, u dopisu se navodi da poduzeće „Putovi“ d.o.o. Grude ne planira poduzeti nikakve aktivnosti, da gore spomenuti projekt nije naručen, što znači da se realna ponuda ne može dati, te da ne znaju otkud spomenuti iznos naveden u dopisu „Agroherc“ d.o.o.

 

U razgovoru sa predsjednikom MZ Višići, g. Vlado Jović, doznali smo da su glavni uzrok konstantnog uništavanja prometnica prebrza vožnja teških strojeva i autobusa koje koristi poduzeće „Agroherc“ d.o.o. koji apsolutno ne poštuju prometna pravila, a od kojih veliki broj čak nije niti registriran. Također, veliki problem uzrokuje i neodržavanje kanala koji je poduzeće „Agroherc“ d.o.o.dobilo u koncesiju zajedno sa koncesijom za korištenje zemljišta. Takvo neodržavanje u kišnim razdobljima uzrokuje plavljenje velikog broja domaćinstava.

MZ Višići će u što skorijem roku sazvati sastanak sa svim mještanima kako bi se definiralo na koji način će se reagirati prema neistinitim obećanjima direktora i suvlasnika poduzeća „Agroherc“ d.o.o., gosp. Milenka Soče. Odluka će sigurno biti u interesu stanovnika i zaštiti njihovih osnovnih uvjeta za život, istaknuo je g. Jović.

- Email: capljinski.portal@gmail.com

- Mob: +387 63 808 889

- Uvjeti korištenja

- Marketing

O nama

                

Policija 

036 805 106 ; 122

Vatrogasno društvo

036 805 087; 123

Dom zdravlja 

036 808 155; 124

Općina  

036 805 052

036 805 983; Fax