Predstavljena četiri pjesnika i njihova djela

18 Srp 2016
1765 puta
Dušan Musa | Večernji list Dušan Musa | Večernji list

Za ilindanske svečanosti u Stocu neuobičajena večer, orkanski vjetar povijao je grane golemih platana uz Bregavu, prijeteći svaki tren da neku od njih baci na parkirane automobile.

Neuobičajen ugođaj kao da je htio pojačati značenje čina te potaknuti pjesnike - pisce da ga kojim slovom obilježe. U sklopu programa predstavljene su zbirke pjesama četiriju autora: “Između dva psalma” Marka Boškovića, “Stolačke st(r)anice” Ive Raguža, “Moje će uši rasti” Srećka Marijanovića i “Zadom” čapljinskoga pjesnika Ljube Krmeka. Knjige i autore predstavila je Tina Laco. - Boškovićeva poezija jedna je od najekspresivnijih, u sebi nosi najraznolikije iskustvene naboje, kaže Laco o zbirki “Između dva psalma” i poetskom izričaju Boškovića.

Govoreći o zbirci “Moje će uši rasti” i poeziji Srećka Marijanovića Laco je podcrtala: - Njegova je lirska osoba senzibilna, ali racionalna, kompatibilna, pomalo je sjetan, ali ne rezigniran borac, pritajen je, ali aktivni promatrač.

- Stolačke stanice ili Stolačke stranice, kako se knjiga zove, zapravo su poetska zemljopisno-poetska karta u kojoj pjesnik nema namjeru pisati o prošlosti ili pisati o nekom događaju, nego gotovo paradoksalno opjevavati događajnost, istodobno je pripovijedajući konstatirala Tina Laco predstavljajući “Stolačke st(r)anice” Ive Raguža. - Zbirka “Zadom” je poetska serija zapisa o stalnoj, mučnoj borbi, o zatočenosti i slobodi, kao oduvijek supostojećim fenomenima - primijetila je uz ostalo Laco, predstavljajući zbirku “Zadom” i pjesnički izričaj Ljube Krmeka. Stihove iz zbirki kazivali su mostarski glumci Velimir Pšeničnik Njirić i Kristijan Pandža te Josipa Raguž, učenica iz Stoca. 

- Email: capljinski.portal@gmail.com

- Mob: +387 63 808 889

- Uvjeti korištenja

- Marketing

O nama

                

Policija 

036 805 106 ; 122

Vatrogasno društvo

036 805 087; 123

Dom zdravlja 

036 808 155; 124

Općina  

036 805 052

036 805 983; Fax